Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Onzekerheid citrus zuidelijk halfrond"

"Het citrusseizoen op het noordelijk halfrond is bijna voltooid, terwijl de oogst op het zuidelijk halfrond net vorm begint te krijgen. Voorlopig zijn citroenen de best afzetbare producten en we zullen moeten wachten tot de markt geen oude voorraden meer heeft voor een opleving van de sinaasappel." Dit is wat ze zeggen bij TC Fruits, een van de Spaanse telers die de afgelopen jaren het meest is gegroeid in de afzet van overzeese producten.
Luis Romero, manager van de internationale afdeling bij TC Fruits.

"Er is enige onzekerheid over de citrusafzet op het zuidelijk halfrond." Het begin van het seizoen wordt gekenmerkt door een overschot van oud fruit dat nog steeds op de markt is, voornamelijk uit Egypte en Marokko, hoewel we verwachten dat deze voorraden in de komende weken op raakt, waarop de sinaasappel- en grapefruitprijzen zouden moeten stijgen", legt Luis Romero, hoofd van de internationale verkoopafdeling bij TC Fruits, uit. "Citroenen zijn op dit moment de meest gevraagde citrus, omdat Spanje het seizoen eerder heeft beëindigd vanwege een kleiner aanbod in dit jaar", voegt hij eraan toe.

Over de citrus uit Zuid-Afrika zegt de importeur dat "de teelt van navelsinaasappelen is hersteld na de slechte oogst van 2017. Ondertussen zal die van Valencia-sinaasappelen vergelijkbaar zijn met die van voorgaande jaren hoewel met kleinere maten. Wat betreft grapefruit verwachten we een kleine toename van het totale volume en ook kleinere maten, terwijl het totale citroenvolume zou moeten toenemen, vooral als gevolg van de start van de teelt van nieuwe plantages."


De citrus uit Uruguay en Argentinië zijn de afgelopen weken getroffen door erg hoge temperaturen. Brazilië, dat een van 's werelds toonaangevende sinaasappelproducenten is, voorspelt een daling van 27% als gevolg hiervan aan het eind van het jaar. Desondanks wijst Luis Romero erop dat "we bij TC Fruits dit hebben voorzien en programma's hebben opgezet met onze aangesloten telers om te kunnen voldoen aan de eisen van onze klanten volgens plan."

In de afgelopen jaren heeft het Spaanse bedrijf de verkochte volumes in het buitenland aanzienlijk verhoogd. "We hebben dit bereikt door een onmisbare partner te worden voor telers en exporteurs op het zuidelijk halfrond, zoals Argentinië, Uruguay, Brazilië, Zimbabwe, Zuid-Afrika, enz. Daarnaast leveren we onze klanten service, kwaliteit en goede prijzen", zegt de importeur.

"We hebben een directe lijn gecreëerd vanuit de plantage naar de klant dankzij onze telers en overzeese kantoren", besluit Romero. "Dat is onze kracht."


Voor meer informatie:
Luis Romero
TC Fruits
Manager of International Department
T: +34 902 006 975
M: +34 692 171 468
www.tcfruits.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018