Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bron gelocaliseerd

E-coli uitbraak gelinkt aan irrigatiekanaal

Afgelopen donderdag verklaarden gezondheidsambtenaren in de VS dat bedorven irrigatiewater de bron lijkt te zijn voor een nationale uitbraak van vergiftiging die gelinkt is aan roman sla. Ongeveer 200 mensen werden onwel tijdens de E-coli uitbraak en vijf mensen overleden. De uitbraak, die in de lente ontstond, is nu voorbij verklaart het centrum voor ziektepreventie en -controle.

De ziekte die in 36 staten uitbrak werd aanvankelijk gelinkt aan de teelt  in Yuma (Arizona), waar de meeste roman sla in de winter vandaan komt.

Nu zeggen ambtenaren dat de uitbraak van de  E-coli bacterie gevonden werd in een irrigatiekanaal in Yuma. Er wordt nog onderzocht hoe de bacterie in het kanaal terecht kwam en of er elders sprake van besmetting is. Er worden geen details over het kanaal naar buiten gebracht, ook niet over de locatie ervan, tot het rapport compleet is.

Dr. Scott Gottlieb, commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration, verklaarde in een statement: "Er dient meer werkt te worden verricht in het bepalen van hoe en waarom deze E-coli O157:H7 in dit water terecht kan zijn gekomen en hoe dit heeft geleid tot de vervuiling  op verschillende teeltbedrijven."

De uitbraak was de grootste in z'n soort in het afgelopen decennium. De meeste mensen werden in maart en april ziek, maar begin deze maand werden nieuwe gevallen geconstateerd. Sommigen van degenen die ziek werden hadden zelf geen roman sla gegeten, maar waren wel in direct contact geweest met mensen die dit wel hadden gedaan.

Volgens wral.com is een uitbraak van E-coli op deze schaal te vergelijken met die uit 2006 die gekoppeld was aan spinazie uit CaliforniŽ. Ambtenaren vermoedden dat vee de nabij gelegen beek vervuilde en dat rondtrekkende zwijnen het op de plantages verspreidden.


Publicatiedatum: 2-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: