Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Markt Match vernieuwt groenten- en fruitmarkt

Op 4 en 5 oktober organiseert Rotterdam Food Cluster in nauwe samenwerking met verschillende partijen uit de AGF-sector Markt Match, een tweedaags evenement in de Maassilo in Rotterdam. 200 jongeren tussen de 17 en 25 jaar gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met bestaande vraagstukken uit de groente- en fruitsector.

Behoefte aan innovatie
De Markt Match is ontstaan vanwege de continue behoefte naar innovatie vanuit de wereldwijde groente- en fruitbranche. De nieuwe generatie consumeert duidelijk anders dan de huidige en door de krachten van deze nieuwe generatie en de huidige bedrijven te bundelen is het mogelijk om echt te innoveren.

Met de Markt Match wil Rotterdam Food Sector de naamsbekendheid van de foodsector vergroten onder de jongere generatie en jongeren laten zien hoe innovatief, internationaal en sexy de sector is. Ook worden er tijdens de Markt Match concepten en oplossingen ontwikkeld voor uitdagingen waar de foodsector mee kampt. Jongeren zijn de consumenten van de toekomst en om de foodsector te innoveren zijn frisse blikken van deze generatie essentieel!

Multidisciplinaire teams
Iedereen tussen de 17 en 25 jaar met goede ideeën, een analytische blik en/of een creatief stel hersenen is welkom. Multidisciplinaire teams gaan aan de slag met spectaculaire foodinnovaties: van slimme logistieke oplossingen tot groentenprint-apps en zadendistributiesystemen. Door deel te nemen aan het event leren jongeren de bedrijven kennen, vergroten de deelnemers hun netwerk en kunnen ze écht het verschil maken in de wereldwijde voedselindustrie.

Compleet verzorgd evenement
Het tweedaagse evenement gaat op donderdagochtend van start met inspirerende keynote sprekers. De deelnemers worden gefaciliteerd met teamcoaches, inspiratiesessies en workshops. Er wordt uiteraard ook goed voor de innerlijke mens gezorgd en de deelnemers kunnen overnachten in de buurt van het evenement. Vrijdag einde dag wordt er een expo georganiseerd waar de resultaten van de challenges door de teams worden gepresenteerd. Een professionele jury kiest een winnaar die bij een internationaal bedrijf zijn concept verder mag uitwerken. Bovendien mag het winnende team met een bedrijf mee op internationale businesstrip!

Het evenement wordt georganiseerd door Rotterdam Food Cluster, in samenwerking met Bakker Barendrecht, Cool Fresh, GroentenFruit Huis, Hessing Supervers, Koppert Cress, Rijk Zwaan, The Greenery en 4Evergreen.

Meer informatie op de website van Rotterdam Food Cluster. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018