Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Californisch Earthbound Farm zou rond de 4,2 miljoen euro kunnen pakken

Danone overweegt bio groenteteler te verkopen

Danone onderzoekt de verkoop van het Californische biologische distributiebedrijf Earthbound Farm LLC. Er bestaat belangstelling voor het bedrijf onder zowel privé kopers als bedrijven. Danone werkt met financieel adviseurs aan een voorstel dat rond de 425 miljoen euro zou kunnen liggen. Dit verklaren betrokkenen die liever niet bij naam genoemd worden. Er is volgens hen nog geen beslissing genomen en het zou net zo goed kunnen dat Danone besluit Earthbound Farm te houden, zeiden ze. Een vertegenwoordiger van Danone onthield zich van commentaar.

Danone, met hoofdkantoor in Parijs, brengt Earthbound Farm op de markt terwijl het een manier zoekt om de verkoop van z'n versproducten in Noord-Amerika op te vijzelen, wat een rem op de winst betekent.

Volgens een artikel op bloomberg.com verwierf Danone Earthbound Farm als deel van een overname van WhiteWave Foods Co in 2017 voor 10,7 miljard euro. WhiteWave kocht Earthbound Farm in 2014 voor 515 miljoen euro. Met een hoofdkantoor in San Juan Bautista produceert Earthbound Farm producten met verse, diepgevroren en gedroogde groenten en fruit.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018