Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Handelsmissie naar Colombia voor avocadohandelaren

MVO Nederland en CBI gaan samen groenten- en fruithandelaren de mogelijkheden verkennen voor duurzame handelsrelaties met avocadotelers in Colombia. De handelsmissie vindt plaats van zondag 23 tot zaterdag 29 september 2018. 

Waarom is dit interessant?
De verwachting is dat Colombia binnen 10 jaar kan uitgroeien tot de tweede grootste Hass-avocado producent ter wereld. Een interessante nieuwe leverancier voor Nederlandse groente- en fruithandelaren. 
 
MVO Nederland en CBI zien mogelijkheden om de productie van avocado's in Colombia op een duurzame wijze op te zetten, in samenwerking met Nederlandse handelaren en bedrijven/experts die kunnen bijdragen aan verduurzaming van de productie. Gezamenlijk streven we naar de beschikking over Hass-avocado's van hoge kwaliteit via betrouwbare partners en een maximale positieve impact. 
 
De avocadosector staat vanuit de Colombiaanse overheid aangemerkt sector van nationaal strategisch belang. Kortom, veel kansen voor het Nederlandse MKB om toegang te krijgen tot een emerging economy met een groeiende avocadosector, en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan lokale duurzame ontwikkeling.

Er is tijdens deze buyers-missie ook (beperkt) ruimte voor het vormen van partnerschappen voor innovatie en export van kennis en technologie. Dus heb je oplossingen in huis op het gebied van duurzame verpakkingen, duurzaam bodembeheer en watergebruik, cold-chain van toepassing op de avocadosector, dan horen we het graag.

Meer info
In de bijlage vinden jullie een informatiebrochure met het volledige programma. Mocht je nog verdere vragen hebben, laat het ons dan weten via m.vandergraaf@mvonederland.nl. We zijn altijd bereid om bij jullie langs te komen om details rond het programma verder toe te lichten! Voor directe aanmelding kan je een mail sturen naar Arno van der Maden: arno@nsdeltropico.com, contactpersoon van het CBI.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018