Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Klein steenfruit als zoet alternatief voor Frankrijk en Spanje

"Turkse suikerabrikozen tot eind augustus in het aanbod"


Net als overal in Duitsland en daarbuiten wordt de handel in het verscentrum Frankfurt momenteel grotendeels bepaald door allerlei soorten steenfruit. Hoewel de meerderheid van de productstromen momenteel uit Frankrijk, Spanje en ItaliŽ komen, zijn er echter ook andere herkomstlanden. Vanwege de beperkte beschikbaarheid in de gebruikelijke landen evenals de unieke en smakelijke variŽteiten, vormen de producten uit Turkije ook steeds vaker een uitstekend alternatief in de categorie steenfruit. "Vooral de suikerzoete abrikozen zijn een aanrader'', aldus een inkoper en verkoper van groothandel Helin uit Frankfurt.


Op de verkoopstand van Helin in het verscentrum Frankfurt

De suikerabrikozen in het assortiment van de groothandel worden direct uit het gespecialiseerde teeltgebied Malatya, in het zuidoosten van Turkije, afgenomen. "We bevinden ons momenteel in het hoofdseizoen en zullen het Turkse steenfruit normaal gesproken tot en met eind augustus aan kunnen bieden. De Turkse producten zijn weliswaar kleiner dan de Spaanse of Franse variŽteiten, maar de smaak is niet te vergelijken en duidelijk zoeter.''

Italiaanse druiven van het eiland SiciliŽ hebben nu seizoen

Europese druivenimport
Parallel aan het steenfruitseizoen houdt de groothandel zich momenteel ook bezig met de verkoop van Europese druivenrassen, ťťn van de hoofdproducten van Helin. Sinds circa twee weken worden de Italiaanse variŽteiten 'Victoria' en 'Black Magic' aangeboden, voornamelijk van het eiland SiciliŽ. "We werken reeds vele jaren samen met enkele teeltbedrijven door heel Europa. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten continu te voorzien van Europese druiven van verschillende herkomst.'' 

De twee hoofdrassen binnen het huidige assortiment van Helin: de Black Magic is een donkere variŽteit met een hoge Brix-waarde en pitloos. De Victoria is een groot uitvallende druivenvariŽteit met pitten.

Binnen enkele weken zal het bedrijf uit Frankfurt vermoedelijk overstappen op producten uit andere teeltgebieden dan ItaliŽ. "Vanaf midden juli stappen we over op pitloze druiven uit MoldaviŽ. Daarna gaan we verder met druiven uit Griekenland, namelijk de rassen Thompson en Sultana. Aan het einde van het seizoen starten we met pitloze druiven uit Turkije, eveneens van het ras Sultana''.


De verkoopstand van de groothandelsfirma in het verscentrum Frankfurt

IJsbergsla uit Nederland
Helin biedt een compleet assortiment aan en focust zich hoofdzakelijk op gastronomieleveranciers, de hotellerie en grootverbruikers in de ruime regio. Naast allerlei soorten fruit zijn slasoorten en groentenspecialiteiten een belangrijke omzetpijler van het bedrijf. Vooral ijsbergsla is een uithangbord van het bedrijf: deze wordt direct van Nederlandse telers afgenomen via de partner Eldorado Agro, waardoor het bedrijf in staat is om continue kwalitatief hoogwaardige slakroppen tegen relatief lage prijzen aan te bieden.

Verdere informatie:
Helin Non Food und Getršnke GmbH
GF: Memet Akbas
Josef Eicher Str.10
60437 Frischezentrum Frankfurt
Tel : 0049-69-1539 1002
Fax : 0049-69-1539 1794


Publicatiedatum: 3-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*