Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinezen bezoeken Japanse telers

Van 11 tot 15 juni ging een delegatie van CHINAFVF langs bij een aantal Japanse teeltbedrijven om meer te leren over de Japanse teeltsector. De delegatie bestond uit een aantal vertegenwoordigers van gerenommeerde Chinese AGF-bedrijven en organisaties, waaronder Shenzhen Jintaihua, het biotechnologisch instituut Cangzhou Wangfa, Shenzhen Xiyu Huaguoshan Agricultural Products Development, Beijing Zhida Agricultural Technology en Nanjing Jiemei Technology. De plantages die werden bezocht, bevonden zich in de belangrijkste teeltgebieden van Shizuoka, Yamanashi en Aomori. De Japanse regio's staan elk bekend om de teelt van specifieke fruitsoorten. Shizuoka is vermaard om zijn zoete meloenen en citrus, terwijl Yamanashi bekend staatom zijn druiven en perziken en Aomori om de lokale appelsector. 

De eerste halte: Shizuoka


Het commerciële bedrijf Crown Meilong 


De delegatie leert meer over het teeltproces en de verpakking van Japanse meloenen.
Een bezichtiging van een teeltkas voor meloenen

Dankzij contact met lokale telers en landbouwcoöperaties leerde de delegatie het verschil tussen Chinese en Japanse meloenen. Japanse meloenen hebben meer voordeel met betrekking tot de geteelde rassen en de vaardigheden van Japanse telers. Er wordt in Japan een balans nagestreefd met betrekking tot brixwaardes en smaak. Ook wordt er nadruk gelegd op de natuurlijke kwaliteit. Bij de Chinese meloenenteelt wordt daarentegen op slechts een kenmerk gefocust, zoals bijvoorbeeld enkel op de brixwaardes. Het gehele Chinese proces loopt erg nauwkeurig, van het zaaien tot het planten en telen tot aan het leveren aan omzetkanalen. Chinese telers behandelen hun fruit erg voorzichtig en zijn erg streng met hun kwaliteitscontroles. 

De tweede halte: Yamanashi
In de morgen van 12 juni bezocht de delegatie in Shizuoka een van de grootste oude theewinkels van Japan. Vervolgens trok de delegatie naar Yamanashi, dat zich op het centrale eiland Honshu bevindt. 86% van dit deel van Japan bestaat uit berggebieden, waar veel bossen te vinden zijn. Zodoende is deze regio het belangrijkste teeltgebied van Japan voor perziken, pruimen en druiven. De delegatie werd verwelkomd door 20 lokale teeltbedrijven. 


Perzikenplantage in Yamanashi


Druivenplantage in YamanashiDe derde halte:: Aomori
Na de perzikenplantages ging de delegatie terug naar Tokyo. Vervolgens ging de delegatie naar het noorden met de Shinkansen, de beroemde Japanse hogesnelheidslijn. Daar kwam de delegatie aan in Aomori, dat het belangrijkste teeltgebied voor appelen is. De delegatie bezocht onder andere de grootste koelopslag van Japan.


Opgeslagen appelen in Aomori
 

De delegatie krijgt uitleg over een geïntegreerde sorteerlijn


 
Uit de uitleg van de minister voor ontwikkelingszaken bleek dat sommige appelrassen te groot zijn. De opbrengst van deze rassen is laag, omdat het fruit van de bomen valt voordat deze rijp zijn. Doordat deze appelen daarom zo lastig om te telen zijn, worden ze door zeer weinig telers aangeplant. De laatste halte van de reis was een bezoek aan de fruitwinkel Sembikiya. De eigenaar liet het assortiment zien en gaf informatie over de verschillende kenmerken van het fruit. 

ChinaFVF is specifiek opgezet om evenementen zoals excursies naar plantages en netwerksessies voor alle elden te organiseren. Van 16 tot 18 november wordt de China International Fruit & Vegetable Fair (ChinaFVF 2018) gehouden in het Beijing Exhibition Center (www.chinafvf.com). Dit geeft internationale professionals de gelegenheid om contacten te leggen, voorlichting te krijgen over onderwerpen in de sector en om klantenrelaties aan te halen. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018