Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer impact mogelijk maken

Joost Leeflang wordt topman Marqt

Ondernemen vanuit de duurzame missie van Marqt vraagt om leiderschap en flexibiliteit om snel stappen te kunnen nemen. Joost Leeflang (51), afkomstig van Philips, treedt per direct toe als directievoorzitter van Marqt. Zo wil Marqt  haar impact vergroten.

Duurzame missie
10 jaar geleden pionierden oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren in de Randstad met de overtuiging dat het anders kan én moet in de voedselketen. Op dit moment is er een eigen keuken en zijn er 15 winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Marqt wil verder groeien om een gezonde, eerlijke keten te kunnen blijven stimuleren. Groeien in het aantal winkels is hiervoor cruciaal, bovendien wordt het concept verder aangescherpt om de leidende positie van Marqt vast te kunnen houden. Triodos en SIV stapten vorig jaar in als aandeelhouders om die ambities in de steigers te kunnen zetten.

Slagvaardige Directie
Om de plannen zo snel mogelijk te realiseren, is Joost Leeflang per direct toegetreden tot de directie. Leeflang wordt voorzitter en is verantwoordelijk voor de commerciële portefeuille. Thijs Fleuren is volledig vrijgemaakt om zich te  richten op de groei van de organisatie en de huidige operatie en Tjibbe Bouma blijft verantwoordelijk voor de  financiën, IT, logistiek en replenishment.
Leeflang zat 24 jaar bij Philips voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland. Daarnaast legde hij  zich het afgelopen jaar toe op het coachen en verder brengen van duurzame ondernemingen. Ook deed hij een  opleiding aan INSEAD op het gebied van duurzaamheid.

Reacties belanghebbenden
Marqt oprichter Quirijn Bolle: "Ik ben zeer blij en trots om Joost te mogen verwelkomen. Zijn  oprechte motivatie om het voedselsysteem te verbeteren in combinatie met zijn kundigheid en ervaring maakt  hem een ideale leider voor de komende fase. De afgelopen 2 jaar hebben in het teken gestaan van investering in  het fundament. Onder leiding van Joost zullen we verder vorm geven aan onze Marqtwerking filosofie en onze impact vergroten door meer winkels te openen. Hierdoor kunnen we meer klanten voorzien van beter eten. Gezond en met een positieve impact op onze omgeving."
Leendert van Driel, lid Raad van Commissarissen van Marqt: "Ik ben heel blij met de komst van Joost. Het huidige team heeft Marqt ver gebracht en de stap naar de volgende fase mogelijk gemaakt. Door de komst  van Joost worden we nog sterker - zo zijn we klaar voor groei om nog meer impact te maken."
Leeflang: "Marqt is al jaren initiator van veranderingen in de manier waarop we voedsel produceren en naar de  markt brengen. Als klant maakte ik dit van dichtbij mee – ik heb altijd genoten van de bijzondere en lekkere  producten. Daarom is het een eer en genoegen om Marqt te helpen de markt nog beter en breder te kunnen  bereiken."

Bron: Marqt

Publicatiedatum: 28-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: