Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Recyclebare verpakking voor verse kruiden

Vitacress heeft nieuwe recyclebare plastic verpakking geïntroduceerd. De verpakking wordt gebruikt als potten voor verse kruiden, waarmee het gebruik van de oude zwarte plastic potten wordt vervangen. De nieuwe grijze potten bestaan voor 90% uit gerecycled materiaal. De nieuwe potten zullen worden gebruikt bij alle nieuwe inzaaiingen, die vanaf juli 2018 bij de kwekerij van Vitacress in West Sussex plaatsvinden.

De non-profit-organisatie WRAP meldde eens dat zwarte plastic verpakking door lokale instanties niet kan worden gerecycled. Zodoende eindigt dit soort verpakking doorgaans op de vuilnisbelt. Vitacress erkende dit probleem van het gebruik van zwart plastic en besloot daarom van verpakking over te stappen. Door de nieuwe grijze potten garandeert het bedrijf dat alle 20 miljoen potten die jaarlijks voor het verpakken van verse, levende kruiden worden gebruikt ook daadwerkelijk kunnen worden gerecycled.

De nieuwe potten worden aan het einde van juli in gebruik genomen. met het einde van 2018 zullen alle kruidenpotten grijze potten zijn. Vanaf dat moment zal zo'n 176 ton aan plastic afval per jaar recyclebaar zijn, terwijl dat volume aan plastic voorheen op de stortplaats zou belanden.

Vitacress Herbs levert aan een aantal Britse supermarkten levende en verse kruiden. Het bedrijf is gefocust op het beschermen van het milieu en het op positieve wijze bijdragen aan de gemeenschappen waar het bedrijf onderdeel van is. Het doel op de lange termijn van Vitacress is om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van verpakkingen duurzamer worden en uit 100% recyclebaar materiaal bestaan.

"Iedereen die aan het einde van 2017 het programma Blue Planet heeft gezien weet wat voor schadelijke impact het eenmalig gebruik van plastic op onze planeet heeft," zegt Simon Conway van Vitacress Herbs. "Vitacress Herbs is erop gericht om de wereld qua duurzaamheid tot een betere plek te maken. Ik ben trots op de snelheid waarmee ons team heeft gewerkt om van niet-recyclebare zwarte potten over te stappen op de nieuwe potten. Onze teams voor onderzoek en ontwikkeling kijken nu naar de ontwikkeling van duurzame oplossingen die niet meer op plastic zijn gebaseerd."

Voor meer informatie:
Vitacress Press Office
Tel.: +44 01189 475956
Email: vitacress@ceres-pr.co.uk

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018