Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sainsbury's loopt achter op concurrentie

Australië: Metcash koopt aandelen terug
Metcash gaat voor AU$125 miljoen (€79,2 miljoen) aan aandelen terugkopen. Als reactie hierop is de aandelenkoers van Metcash met 2% gestegen naar AU$2,85 (€1,81) per aandeel, ondanks dat het bedrijf eerder een jaarverlies had van AU$150 miljoen (€95,1 miljoen). Het verlies werd door Metcash op 30 april bekend gemaakt. Het jaar ervoor werd nog een winst gegenereerd van AU$172 miljoen (€109,0 miljoen). Metcash, dat als groothandelaar onder andere aan IGA en Foodland levert, gaat voor het fiscale jaar 2017/2018 uit van een verlies van $352 miljoen (€223,1 miljoen) als gevolg van de felle concurrentie in de sector en het verlies van een grote klant in Zuid-Australië.
Bron: thewest.com.au

Wederom stijging in maandomzet Deense retailsector
De Deense retailsector heeft voor de derde maand op rij een stijging in omzet. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het bureau voor de statistieken in Denemarken. De retailomzet steeg in mei maand op maand met 0,9%. In april was de toename nog slechts 0,1%. De omzet van kleding steeg in mei met 1,6%, terwijl die van voedingsmiddelen met 0,7% toenam. Op jaarbasis is de omzet in mei met 3,9% gegroeid, waar deze in april nog met 0,7% was afgenomen.
Bron: markets.businessinsider.com

Ierland: online supermarkt Buymie krijgt startkapitaal
De Ierse online supermarkt Buymie heeft meer startkapitaal verkregen, waardoor de totale investering in de startup nu neerkomt op meer dan €1 miljoen. Het aantal aandeelhouders bestaat uit een aantal grote kopstukken binnen de retailsector, zoals Unilever en voormalig Morrisons.com-CEO Scott Weavers-Wright.
Bron: siliconrepublic.com

VK: Sainsbury's loopt achter op concurrentie
De omzet van de tweede grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, Sainsbury's, is in de laatste 12 weken lichtelijk afgenomen. Bij de concurrentie is daarentegen te zien dat de omzet juist toeneemt. In de periode van 12 weken tot 17 juni nam de omzet bij Sainsbury's met 0,2% af. Het marktaandeel daalde met 0,4 punten naar 15,6%. De aandelenkoers was onlangs met 1,8% gedaald. In april heeft Sainsbury's een overeenkomst gesloten om de concurrerende keten Asda voor £7,3 miljard (€8,28 miljard) over te nemen.
Bron: uk.reuters.com

Chinese buurtwinkelketen krijgt US$10mln aan financiering
De Chinese buurtwinkelketen Bianli24 heeft voor US$10 miljoen (€8,6 miljoen) aan financiering verkregen van onder andere het investeringsbedrijf Sequoia Capital China. Bianli24 is een startup die in 2017 is opgericht. De keten onderscheidt zich door de verkoopautomaten, die een groot deel van de winkel automatiseren. Hierdoor kan de winkel 24 uur per dag in bedrijf blijven. Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om in meer steden uit te breiden. Op dit moment is Bianli24 actief in dertien Chinese steden.
Bron: retailnews.asia

Beste zomer sinds 10 jaar voor Mexicaanse retailsector
Door de verwachte recordomzet bij Mexicaanse supermarkten en warenhuizen in juni en augustus wordt deze zomer qua omzet mogelijk de beste zomer sinds 10 jaar. Volgens analisten zal de omzet met tussen de 5% en 7% toenemen in vergelijking met vorig jaar. De omzet wordt met name gestimuleerd door het WK in Rusland en de aankomende presidentsverkiezingen.
Bron: mexiconewsdaily.com

Amazon breidt thuisbezorging met Whole Foods Market uit
Amazon gaat de thuisbezorgdienst van Whole Foods Market uit naar de Amerikaanse steden Chicago, Houston, Indianapolis, Minneapolis en San Antonio. Amazon begon eerder dit jaar met de bezorgdienst, die nu in negentien steden voor handen is. Er zijn voor de rest van 2018 verdere uitbreidingen gepland.
Bron: postandparcel.info

VS: Shipt begint met thuisbezorging in New York
De online marktplaats Shipt heeft onlangs aangekondigd om thuisbezorging in New York aan te bieden. Vanuit vestigingen van de supermarktketen Target worden bestelde boodschappen aan huis bezorgd. De bezorgdienst wordt in de regio van New York gefaseerd uitgebreid. Vanaf 10 juli is de dienst voor handen in Rochester, vanaf 17 juli in Ithaca en vanaf 19 juli in Albany en Syracuse. Vanaf 12 juli kunnen er in Buffalo, New York zowel vanuit Target als vanuit Gordon Restaurant Market producten worden besteld. Door de uitbreiding krijgen meer dan 1,2 miljoen huishoudens toegang tot de diensten van Shipt en Target.
Bron: globenewswire.com

VS: Walmart biedt thuisbezorging aan in omgeving Tulsa
Walmart breidt zijn diensten voor thuisbezorging in de staat Oklahoma uit. Inwoners in de omgeving van Tulsa kunnen nu online hun boodschappen bestellen en deze thuis laten bezorgen. De regio van Tulsa is de 23ste regio waar Walmart thuisbezorging mogelijk heeft gemaakt. Een online afhaaldienst was al bij 20 vestigingen in de omgeving van Tulsa voor handen. In tegenstelling tot de gratis online afhaaldienst moet voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen een vergoeding worden betaald. Het online assortiment is voor consumenten te vinden via de website van Walmart of via een mobiele app.
Bron: ktul.com

VS: Giant Carlisle opent distributiecentrum in Pennsylvania
Giant Food Stores LLC gaat een distributiecentrum voor ecommerce openen in Lancaster te Pennsylvania. De nieuwe faciliteit komt te staan op een locatie die eerder al door Giant in gebruik is genomen. Het distributiecentrum wordt gefinancierd met een deel van een investering van $22 miljoen (€18,9 miljoen). De rest van deze investering wordt gebruikt voor de renovatie van vier filialen in de omgeving, het verlagen van prijzen binnen het winkelnetwerk van Pennsylvania en het openen van een nieuw pompstation in Lititz. Door het nieuwe distributiecentrum worden zo'n 150 nieuwe banen gecreëerd. Giant is een onderdeel van de Amerikaanse tak van Ahold Delhaize.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018