Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wereldmarkt citroenen en limes

's Werelds grootste producenten van citroenen en limes hebben hun productie opgeschaald vanwege de groeiende vraag van de afgelopen jaren. Volgens een rapport van IndexBox, "World: Lemons And Limes - Market Report, Analysis And Forecast To 2025" , groeide de markt voor limes en citroenen in 2016 met 19% naar €12 miljard in 2015.

Deze cijfers geven de kosten van de verkoop van limes en citroenen door telers en importeurs weer, exclusief de kosten voor transport, marketing en retail premiums. In fysieke termen groeit de wereldwijde afzet van citroenen en limes jaarlijks met 1%.

In 2010 was er sprake van een sterke afname in de productie van citroenen en limes vanwege de krimp van het areaal in China en de weersomstandigheden in India. In andere landen waren er geen volumedalingen van betekenis. Later stabiliseerde de productie ook in China en India. 

Fruitnews.ru rangschikt de grootste producenten van citroenen en limes als volgt: India (ongeveer 3 miljoen ton per jaar), Mexico (2,4 miljoen ton), China (2,3 miljoen ton), Argentinië (1,7 miljoen ton), Brazilië (1,3 miljoen ton), Spanje (858.000 ton) en Turkije (822.000 ton). Tezamen zijn deze landen goed voor driekwart van de totale wereldproductie.

De grootste groei van de productie in de periode van 2007 tot 2016 werd geregistreerd in Spanje (+ 6%), India (+ 2,9%), Mexico (+ 2,6%), Argentinië (+ 2%), Brazilië (+ 2,4%) en Turkije (+3 %). In China was er in deze periode sprake van een daling van de productie (-4,9% per jaar).

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018