Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Beweren deskundigen

"Kartels zorgen in India voor torenhoge groentenprijzen"

Groothandelaren in groenten hebben de prijzen van groenten in het land flink opgedreven. Tomaten zijn hier een goed voorbeeld van. Door de kartels is de prijs van deze groente binnen één week verdrievoudigd. 

Marktdeskundigen zeggen dat er noch sprake is van een krap aanbod noch van andere omstandigheden die deze plotselinge prijsstijging zouden kunnen verklaren. Groenten worden tijdens de moesson, in juli, altijd wat duurder. Dit maal zijn de prijzen echter al van te tevoren gestegen en volgens deskundigen betekent dit dat groenten bij aanvang van de moesson nog duurder zullen zijn. 

"Er is een enorm verschil tussen groothandels- en retailprijzen. Kartels van handelaren en leveranciers van het Agricultural Produce Market Committee drijven de prijzen op," menen deskundigen. 

Volgens de dailypioneer.com worden tomaten in alle grote steden verkocht voor prijzen tussen de €0,63 en €0,76 per kilo. In Mumbai is de tomatenprijs zelfs naar €1,00 per kilo gestegen als gevolg van de aanhoudende moessonregens in deze stad. 


Publicatiedatum: 29-6-2018

  

Reacties:


India is de 2e grootste voedselproducent met een heel "krakkemikkerig" georganiseerde landbouwsector. Dit biedt ons vanuit Nederland als wereldwijde speler nog steeds erg veel kansen om marktaandeel te veroveren met onze kennis, ervaring en vaardigheden op diverse terreinen van kweken, oogsten, transport, opslag en processing!
Ryan Tewari, Hoofddorp (email) - 29-6-2018 13:22:15


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: