Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw-Zeeland: Hoge avocadoprijzen zorgen voor diefstalpiek

Vanwege de stijgende avocadoprijzen is het aantal diefstallen in Nieuw-Zeeland gegroeid. Fruittelers doen er alles aan om te voorkomen dat mensen er met hun fruit vandoor gaan. Volgens de Nieuw-Zeelandse Vereniging van Avocadotelers is de oogst deze maand gehalveerd ten opzichte van het voorgaande seizoen. Deze daling heeft de retailprijzen opgedreven, hetgeen diefstal mogelijk in de hand werkt.

Het Nieuw-Zeelandse Bureau voor de Statistiek vertelt dat de avocadoprijs in mei naar een recordniveau is gestegen. De gemiddelde prijs voor een avocado van 200 gram steeg in mei 2018 naar €2,99, een stijging van 37% ten opzichte van april 2018, toen de prijs rond de €2,18 lag. De prijs in mei van dit jaar lag 50% hoger dan die in mei 2017 (€1,99) en is de hoogste prijs tot nu toe. 

Jen Scoular, van de Avocado Industry Council: "We hangen borden op om mensen te waarschuwen dat het stelen van avocado's strafbaar is om te voorkomen dat dit gebeurt." Ze vertelt dat boomgaarden die makkelijk bereikbaar zijn vanaf de weg het vaakst doelwit van dieven zijn. 

Tvnz.co.nz schrijft dat Scoular vertelt dat in sommige gevallen busjes en vrachtwagens gewoon de boomgaarden in rijden waarna de avocado's uit de bomen 'gemept' worden op een laken. "Het is verkeerd. Ze doen inbreuk op de privacy van mensen en ontnemen hen hun inkomsten. Het is zowel een persoonlijke als financiële kwestie."Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018