Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Samenwerking Bollo en MSC

"Meloenexport uitbreiden met langere houdbaarheid"

BOLLO International Fruits heeft met succes de eerste Piel de Sapo-meloenzendingen van Spanje naar de belangrijkste overzeese markten opgestart. Het Spaanse bedrijf is momenteel de grootste teler en verkoper van Piel de Sapo-meloenen van de wereld en wordt gezien als een van de meest prestigieuze merken."In de afgelopen jaren zijn er nieuwe commerciële kansen ontstaan ​​in verschillende landen op verschillende continenten waar Piel de Sapo-meloenen nog niet populair waren en de bewerkstelligde groei is zeer bevredigend. De grootste uitdaging is om consumenten uit andere landen, die een verschillende culturele en diëtaire achtergrond hebben, een uniek, smakelijk en veilig product te bieden. Daarom zoekt ons teelt- en ontwikkelingsteam naar de meest geschikte variëteiten, waarbij de teeltprocessen aan elke bestemming worden aangepast", legt Juan Puchades, coördinator overzeese export bij BOLLO uit.

"Het bewijs van het succes van deze strategie is de reputatie die BOLLO-meloenen hebben opgebouwd in Canada, waar het een toonaangevende naam in de markt is geworden. Het fruit is daar vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar, omdat ze kunnen worden geleverd door de verschillende dochterondernemingen in landen zoals Brazilië", zegt Juan Puchades.

BOLLO BRAZILIË Prod e Com de Frutas LTDA exporteert al meer dan tien jaar rechtstreeks naar meer dan drie continenten. De nieuwe uitdaging voor dit seizoen is de toetreding tot China, waar het nieuwe exportprotocol naar verwachting binnenkort zal worden goedgekeurd.Volgens Puchades is "het doel om een ​​grotere aanwezigheid te bereiken in Aziatische landen, waar het merk al een reputatie heeft als leverancier van citrus van hoge kwaliteit." Dit is een grote uitdaging, omdat al deze landen meloentelers en -consumenten zijn. Kwaliteit leveren is daarom fundamenteel voor nieuwe en unieke producten Op dit moment hebben de grootste problemen waar we op deze bestemmingen tegenaan lopen te maken met logistiek: het zoeken naar de beste routes en diensten is erg belangrijk, maar het is niet altijd haalbaar."

Gezien zijn ervaring met het exporteren van Piel de Sapo-meloenen over zee, is er een nieuwe overeenkomst gesloten met de Mediterranean Shipping Company (MSC).

"Er worden verschillende bestemmingen met nieuwe conserveringssystemen naar verschillende bestemmingen verzonden. Er zijn verschillende tests uitgevoerd met export naar verschillende bestemmingen om de parameters aan te passen aan de fysiologie van het product en zo de ideale omstandigheden te creëren om de processen van respiratie, biosynthese en ethyleengevoeligheid, rijping en veroudering, schimmelaanvallen en schade door kou tegen te gaan. Naar verwachting zal dit de houdbaarheid verlengen, de verliezen verminderen, microbicide of insecticide-effecten bereiken, de kwaliteit en veiligheid verbeteren, en waarde toevoegen aan het product. Deze systemen zijn ervoor bedoeld om het gebruik van enkele noodzakelijke chemische behandelingen na de oogst te vervangen of te verminderen, resulterend in een nog grotere voedselveiligheid", zegt Juan Puchades.

"De komende dagen worden de eerste containers geëvalueerd in de landen van bestemming en de resultaten zullen naar verwachting zeer succesvol zijn", besluit hij.

Dit jaar heeft BOLLO opnieuw de "Taste of the Year 2018 Award" ontvangen, waarvoor de consistentie en differentiatie op het gebied van smaak en productkwaliteit door de consument worden geëvalueerd.

Voor meer informatie:
Juan Puchades Ricart
BOLLO INTERNATIONAL FRUITS SL
T: +34 96 281 04 76

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018