Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder appelen in China door hagelbuien

China is op het vlak van de appelteelt een groot land. De jaarlijkse oogst is enorm en de omstandigheden op de markt zijn erg gevarieerd. Dit jaar hebben veel landen waar China normaal naar exporteert echter meer handelsbarrières opgeworpen. Wegens deze ongewone handelsomstandigheden moeten Chinese exporteurs goed letten op de exportmarkt. Verder hebben veel Chinese appelteeltgebieden eerder dit jaar te maken gehad met extreme weersomstandigheden. Op 6 en 7 april was er nog sprake van een koudegolf. Dit heeft verstrekkende gevolgen gehad voor zowel de opbrengst als de kwaliteit van dit seizoen.


Appelboom na hagelstorm

"Het volgende seizoen zal in de meeste grote appelteeltgebieden beginnen rond medio oktober. Er zijn prognoses gesteld waarin de Chinese appelopbrengst dit jaar ten opzichte van het vorige seizoen met zoveel als 42% af zal nemen. De gebieden, die het meest te lijden hadden van de weersomstandigheden, zijn Gansu en Shaanxi, hoewel de omstandigheden in Shandong ook ernstig waren," zegt Liu Bingjie, die als AGF-teler en retailer gevestigd is in Henan.


Een appelplantage na een hagelbui




"Minder appelen betekent niet automatisch dat de appelen die wel op de markt komen een goede prijs gaan krijgen. Het is nu ongetwijfeld een goed moment om met appelen van topkwaliteit een groter marktaandeel in te nemen. De appelen waarvan de kwaliteit te lijden heeft gehad van de extreme weersomstandigheden zullen echter weinig succes op de markt hebben. Hierdoor zullen chaotische omstandigheden op de markt ontstaan."

Liu Bingjie
Henan fruit and vegetable plantation owner and retailer
Telephone number: +86 180 3774 6452
Publicatiedatum: