Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Binnenkort is ethyleenabsorptie vast onderdeel iin bananenverpakking"

Er is wereldwijd veel vraag naar Filipijnse bananen vanwege hun zoete smaak. China is een grote markt, evenals andere landen in Azië, maar het fruit wordt ook naar verre bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten geëxporteerd. De transittijden zijn afhankelijk van de afstand, lokale sanitaire procedures en vertragingen bij de douane. Op veel van deze bestemmingen wordt het fruit ook nog eens tot wel twee weken bewaard. 


"Al deze factoren moeten meegenomen worden bij de keuze voor het juiste ethyleen verwijderingssachet," legt Brent Rogers van het in Barcelona gevestigde Bioconservación uit. Deze Spaanse onderneming heeft samen met haar partner de BION Ethylstopper in de Filipijnen op de markt gebracht. 

"We waren de eerste ethyleenbeheerstechnologie die in de Filipijnse bananensector werd gebruikt. Onze partner Spectrum Scientific Corporation ondersteunt de lokale markt al sinds 2008."

Tegenwoordig is Bioconservación de grootste leverancier van sachets aan de Filipijnse bananensector en het bedrijf mag zowel multinationals als zelfstandige exporteurs tot haar klanten rekenen. Volgens Rogers was de goede samenwerking tussen Spectrum en Bioconservación de sleutel tot dit succes. "We hebben een Ethylene Banana Symposium voor de hele sector georganiseerd om informatie te geven over de processen die leiden tot ethyleenschade bij rijpe groene bananen. De aanwezigen konden hier ook met eigen ogen zien welke mooie resultaten wij dat jaar behaald hadden. De conclusie was dan ook dat ethyleen beheersing cruciaal is."



Bioconservación vervaardigt ook ventilatiesystemen voor koelruimten maar door het sachet te gebruiken wordt de hele keten gedekt vanaf het verpakken tot aan de rijpkamer en alles daar tussenin. "Eén van de multinationals waar we voor werken, heeft een bewaarfaciliteit waar de ethyleenconcentraties op peil gehouden dienen te worden," vervolgt Rogers. "Het gebruik van de sachets vermindert het aantal gevallen van zachte groene bananen, uit zichzelf gerijpt en beschimmeld of bedorven fruit. Bovendien rijpt het fruit gelijkmatiger."

Volgens Brent Rogers verbetert de toepassing van deze oplossing de concurrentiepositie van Filipijnse telers en exporteurs maar iedereen binnen de wereldwijde sector is inmiddels overtuigd van de voordelen van ethyleen verwijdering. Binnen afzienbare tijd zal het verwijderen van ethyleen een vast onderdeel uit gaan maken van de toeleveringsketen en dan zal er sprake zijn van een gelijk speelveld. Onze technologie stelt de Filipijnse bananensector in staat om nieuwe, verre markten te bereiken, terwijl ze hun huidige markten bananen van een nog hogere kwaliteit kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Miriam Bonilla
Bioconservación
Avda. Diagonal 474 6° , 3°
Barcelona, Spain.
T: + 34 932371362
Publicatiedatum: