Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perendag 2018

Aanstaande donderdag 28 juni organiseren NFO Zeeland/Noord-Brabant, ZLTO en Delphy de Perendag in Krabbendijke. Dit jaar is het de negende keer dat de dag wordt georganiseerd. Het evenement wordt georganiseerd op Fruitteeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures (FruVo). Het teeltbedrijf heeft zo'n 150 hectare boomgaard en teelt peren en appelen. Het fruit wat wordt geteeld wordt ook op eigen locatie gekoeld en gesorteerd en heeft een bewaarcapaciteit van 7 miljoen kilo fruit en sorteert 50 ton per dag. 

Fruitsafari
Dit jaar is het mogelijk om de buitenpercelen te bezoeken. Met busjes kunnen de bezoekers op 'fruitsafari' naar vier verschillende locaties met elke een eigen thema. De thema's bestaan uit: nachtvorstbestrijding en windmachines; biologische teelt; teelt van Xenia-peer en rode perenrassen. De excursies zullen zo'n half uur duren.



Demoproeven
CAF/CZAV, Van Iperen en Delphy hebben voor de Perendag een aantal demoproeven aangelegd. De demo's zijn: chemische vruchtverdunning; drie jaar ijzerbemesting; zwartvruchtrotbestrijding; chemische- en mechanische onkruidbestrijding; plantversterking en potstalmest met houtsnippers. De demotour zal ongeveer 1 uur duren. En deze vertrekken om 11.50, 14.00, 16.00 en 19.00.

De dag begint om 11.00 en eindigt om 21.00.

Voor meer informatie:
Fruvo
Oude Rijksweg 10A
4413 NK Krabbendijke
+31(0)113 503 183

Publicatiedatum: