Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Perendag 2018

Aanstaande donderdag 28 juni organiseren NFO Zeeland/Noord-Brabant, ZLTO en Delphy de Perendag in Krabbendijke. Dit jaar is het de negende keer dat de dag wordt georganiseerd. Het evenement wordt georganiseerd op Fruitteeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures (FruVo). Het teeltbedrijf heeft zo'n 150 hectare boomgaard en teelt peren en appelen. Het fruit wat wordt geteeld wordt ook op eigen locatie gekoeld en gesorteerd en heeft een bewaarcapaciteit van 7 miljoen kilo fruit en sorteert 50 ton per dag. 

Fruitsafari
Dit jaar is het mogelijk om de buitenpercelen te bezoeken. Met busjes kunnen de bezoekers op 'fruitsafari' naar vier verschillende locaties met elke een eigen thema. De thema's bestaan uit: nachtvorstbestrijding en windmachines; biologische teelt; teelt van Xenia-peer en rode perenrassen. De excursies zullen zo'n half uur duren.Demoproeven
CAF/CZAV, Van Iperen en Delphy hebben voor de Perendag een aantal demoproeven aangelegd. De demo's zijn: chemische vruchtverdunning; drie jaar ijzerbemesting; zwartvruchtrotbestrijding;  chemische- en mechanische onkruidbestrijding; plantversterking en potstalmest met houtsnippers. De demotour zal ongeveer 1 uur duren. En deze vertrekken om 11.50, 14.00, 16.00 en 19.00.

De dag begint om 11.00 en eindigt om 21.00.

Voor meer informatie:
Fruvo
Oude Rijksweg 10A
4413 NK Krabbendijke
+31(0)113 503 183


Publicatiedatum: 27-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: