Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Accutechniek voor aspergeoogstmachines

De accutechniek heeft zich in de afgelopen jaren dusdanig ontwikkeld dat de toepassing van elektrisch aangedreven machines hierdoor verbetert. In Europa worden 10.000 AspergeSpinnen ingezet in de witte én groene aspergeteelt. In combinatie met het bijbehorende teeltsystemen verhoogt dit de productiviteit van seizoenarbeiders aanzienlijk. Het maakt een oogstprestatie van 250% ten opzichte van traditionele handoogst mogelijk.


De AspergeSpin A1 met het M-Bogen systeem voor de oogst van witte asperges

Lithium accupakket
Afgelopen seizoen zijn de eerste AspergeSpinnen uitgevoerd met een 24 Volt lithium accupakket. Dit accupakket is uiterst betrouwbaar gebleken. Kenmerkend is dat dit pakket een gewichtsreductie van 62% en een volumereductie van 50% heeft ten opzichte van een conventionele accupakket. Daarbij is het mogelijk dit accupakket in 2 uur tijd op te laden. De levensduur van meer dan 1.000 cycli komt overeen met 10 aspergeseizoenen.

AGM Deep Cycle accupakket
Sinds 2018 wordt de AspergeSpin standaard uitgerust met een AGM Deep Cycle accupakket. Dit accupakket bestaat uit twee 12 Volt AGM Deep Cycle accu's. AGM staat voor "absorbent glass mat" en houdt in dat het zuur geabsorbeerd is in een laag glaswol tussen de loodplaten. Deze techniek zorgt ervoor dat de accu tot 80% ontladen kan worden. De levensduur van 500 cycli komt overeen met 5 aspergeseizoenen. Deze lekvrije accu is tevens onderhoudsvrij, dit houdt in dat het zuurniveau niet bijgevuld hoeft te worden. Dit accupakket is op dit moment de meest economische keuze voor de AspergeSpin.

Zonnepanelen
De toepassing van zonnepanelen op de AspergeSpin ter vervanging van een accupakket is minder succesvol gebleken. Zonnepanelen kunnen alleen ingezet worden als een capaciteitsuitbreiding van een accupakket. Daarbij is de AspergeSpin geen "mooi weer" machine en wordt deze veelal ingezet in de vervroegde teelt van asperges met omstandigheden waarin de zon zich vaak niet laat zien.
Voor meer informatie staan wij u graag te woord.
 
Engels Innovatietechniek BV

Chris Engels
Annette Gillhart
Maasbreeseweg 19
Panningen, Nederland
Tel. +31 (0)77 307 4588
www.engelsmachines.nl
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018