Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met steun van Verdesian Life Sciences

Amerikaanse notenexport profiteert van verhoogde MRL limiet

Export van noten en ander specialiteitsgewassen naar de EU is simpeler geworden voor telers in Californië en de hele VS door een verhoogde MRL limiet dat de EU heeft gebaseerd op residugegevens die ontwikkeld werden door ir-4 en telers van amandelen, pistachenoten en walnoten.

De beoordeling van Verdesian werd bevestigd door onderzoekresultaten over residustudies op amandelen, pistachenoten en walnoten die door de EU nagetrokken werden en die geen korte of lange termijn risico's liet zien van consumptie van producten die behandeld werden met op fosfiet gebaseerde beschermingsmiddelen die de huidige MRL limiet overschrijden. Verder bleek de beoordeling over consumentenblootstelling van 27 Europese consumentengroepen, die gebaseerd was op toxicologische analyses, acceptabel voor de EU ten aanzien van consumentenveiligheid en consumptie.

De herziende regelgeving heeft een positieve impact op Californische noten-, citrus-, fruit- en groententelers. Vooral de telers die amandelen, pistachenoten en walnoten exporteren en die alleen al in Californië op meer dan drie miljoen hectare aan noten telen, waarvan veel beschermd worden door Verdesians fosfiet technologieën.

De vorige EU regelgeving resulteerde in veel landen in het gebruik van standaard MRL toleranties, die het voor Californische en andere Amerikaanse exporttelers bijzonder lastig maakten om aan de strikte MRL standaard te voldoen, omdat die gebaseerd is op een beperking van fosfiet gebaseerde nutriënten en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen.

De nieuwe Europese regelgeving verduidelijkt en verhoogt het niveau van MRL's met fosfiet gebaseerde nutriënten en biologische bestrijdingsmiddelen, waarmee ze exporttelers toegang tot en flexibiliteit in het gebruik van deze middelen geeft voor zover dat nodig is zonder angst voor handelsbarrières wegens vorige MRL's.

Voor meer informatie:
Reuel Heyden
Verdesian
Tel.: +1 (919) 825-1901 x 153
Email: reuel.heyden@vlsci.com
Web: www.vlsci.com
Publicatiedatum: