Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Met steun van Verdesian Life Sciences

Amerikaanse notenexport profiteert van verhoogde MRL limiet

Export van noten en ander specialiteitsgewassen naar de EU is simpeler geworden voor telers in Californië en de hele VS door een verhoogde MRL limiet dat de EU heeft gebaseerd op residugegevens die ontwikkeld werden door ir-4 en telers van amandelen, pistachenoten en walnoten.

De beoordeling van Verdesian werd bevestigd door onderzoekresultaten over residustudies op amandelen, pistachenoten en walnoten die door de EU nagetrokken werden en die geen korte of lange termijn risico's liet zien van consumptie van producten die behandeld werden met op fosfiet gebaseerde beschermingsmiddelen die de huidige MRL limiet overschrijden. Verder bleek de beoordeling over consumentenblootstelling van 27 Europese consumentengroepen, die gebaseerd was op toxicologische analyses, acceptabel voor de EU ten aanzien van consumentenveiligheid en consumptie.

De herziende regelgeving heeft een positieve impact op Californische noten-, citrus-, fruit- en groententelers. Vooral de telers die amandelen, pistachenoten en walnoten exporteren en die alleen al in Californië op meer dan drie miljoen hectare aan noten telen, waarvan veel beschermd worden door Verdesians fosfiet technologieën.

De vorige EU regelgeving resulteerde in veel landen in het gebruik van standaard MRL toleranties, die het voor Californische en andere Amerikaanse exporttelers bijzonder lastig maakten om aan de strikte MRL standaard te voldoen, omdat die gebaseerd is op een beperking van fosfiet gebaseerde nutriënten en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen.

De nieuwe Europese regelgeving verduidelijkt en verhoogt het niveau van MRL's met fosfiet gebaseerde nutriënten en biologische bestrijdingsmiddelen, waarmee ze exporttelers toegang tot en flexibiliteit in het gebruik van deze middelen geeft voor zover dat nodig is zonder angst voor handelsbarrières wegens vorige MRL's.

Voor meer informatie:
Reuel Heyden
Verdesian
Tel.: +1 (919) 825-1901 x 153
Email: reuel.heyden@vlsci.com
Web: www.vlsci.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018