Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oekraïne: Export diepgevroren frambozen groeit met 45%

"De export van diepgevroren frambozen uit Oekraïne steeg met 45% tijdens de eerste vier maanden van 2018 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het land exporteerde 3.700 ton gedurende de eerste vier maanden van het jaar, waardoor een nieuw record werd bereikt. In 2017 bedroeg de export in dezelfde periode 2.500 ton en in 2016 iets minder dan 1.000 ton", aldus analisten van EaUstFruit.

De belangrijkste markt voor diepgevroren frambozen in Oekraïne is Polen, terwijl het land 1.300 ton naar deze bestemming exporteerde, 26% meer dan in 2017. De Tsjechische Republiek, de op één na grootste importeur van Oekraïense frambozen in 2018, had de grootste groei tarief tijdens deze periode. De export van frambozen uit Oekraïne naar de Tsjechische Republiek steeg in deze periode met 5 ton, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en bereikte 800 ton.

De Oekraïense diepgevroren frambozenuitvoer naar Litouwen steeg eveneens met 5 ton tot bijna 300 ton en de export naar Frankrijk vermenigvuldigde met 2,3 keer tot 280 ton.

In het algemeen exporteerde Oekraïne in 2017 15.700 ton frambozen - 31% meer dan in het voorgaande jaar. De verse frambozenexport bedroeg 1.200 ton, goed voor 8% van de export, wat een nieuw record is in de Oekraïense geschiedenis.

De belangrijkste afnemers van Oekraïense frambozen in het huidige seizoen waren Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. De export naar alle landen, behalve Duitsland, is aanzienlijk toegenomen. Duitsland kocht in het huidige seizoen 40% minder frambozen uit Oekraïne dan vorig jaar.

Bovendien heeft Oekraïne zijn eerste leveringen van grote hoeveelheden frambozen naar Groot-Brittannië en Mexico uitgevoerd.

Bron: ukrinform.es

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018