Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvang Peruaans avocadoseizoen

Het aanbod Peruaanse avocado's druppelt sinds een aantal weken binnen. Kouder weer is er debet aan dat de start van het seizoen een beetje trager en met minder volume is dan gewoonlijk. Dit zal niet lang duren, want meer volume is onderweg.

Brent Scattini van Mission Produce. "Het seizoen ging traag van start met kleine volumes, wat veroorzaakt werd door koeler weer in de teeltregio's. Er komt nu veel meer binnen en we verwachten dat de Peruaanse oogst groter zal zijn dan die van vorig jaar."

Scattini legde uit dat de vroege avocado's meestal naar Europa en Azië geëxporteerd worden. Naarmate het seizoen vordert gaan ladingen naar Noord-Amerika. "We startten met grotere ladingen naar Europa en Azië, maar daarin is nu een ommezwaai te zien. We zien een toename in het volume voor Noord-Amerika," zegt hij. "De Europese en Aziatische markten zijn aantrekkelijk voor de start van het seizoen, omdat dan in Noord-Amerika nog steeds een behoorlijke hoeveelheid fruit te verkrijgen is uit Mexico en Californië."

Meeste fruit in Peru ligt vast in programma's
Scattini vertelt dat de meerderheid van de Peruaanse avocado's aan
retail afspraken gebonden zijn en dat daardoor de prijzen zo goed als vast liggen. Het lijkt er ook op dat verladers dit jaar beter georganiseerd zijn dan vorig jaar.

"Vorig jaar kwam veel aanbod havens binnen zonder dat er een vast plan voor lag. Dat is veranderd. Nu zijn er afspraken gemaakt en ligt voor veel fruit al vast waar het heen gaat."



Versterking van de markt
De avocadomarkt wordt versterkt door het slinken van het aanbod van fruit uit Mexico. Leveranciers geven aan dat de hoeveelheid binnenkomend fruit het punt nadert waar het niet aan de vraag kan voldoen.

Scattini voegt eraan toe dat zowel het aanbod voor verladers uit Mexico en als uit Peru een uitdaging is door fruit van groter formaat. "Het fruit uit Peru is momenteel groot, wat de vraag naar fruit van een kleiner formaat moeilijk maakt. De grootte in Mexico is ook behoorlijk, maar wanneer we de teelt van het Loca gewas kunnen starten, zullen de maatvoering en kwaliteit verbeteren."

Momenteel zendt de Peru Avocado Commission reclames uit tijdens de Wereld Cup. Leveranciers zien dat dit tot veel steun leidt en helpt de kwaliteit van het Peruaanse fruit, dat hoog is, bekend te maken. "We zien een toenemende vraag naar Peruaanse avocado's. De kwaliteit is fantastisch en de smaak wordt elk jaar beter."

Peruaanse avocado's in nieuwe zakken op United Fresh
Op de United Fresh deelt Mission Produce Peruaanse avocado's uit
zodat bezoekers ze direct goed kunnen bekijken. Het bedrijf showt nieuwe zakken, die speciaal voor mini avocado's ontworpen zijn en onlangs binnen de bio afdeling beschikbaar werden gesteld.

"Mission Produce heeft de zakken ontworpen voor de snackfruit markt. Ze zijn er in verschillende types en kunnen aangepast worden voor aanbod per stuk of per gewicht. Dit zal onze lijn completeren, die ook de 'ruwe smaragd' bevat en onze boekjes genaamd 'AvocaDOs and DON'Ts'."

Voor meer informatie:
Brent Scattini 
Mission Produce, Inc.
Tel: +1 (805) 288-8165
Publicatiedatum: