Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fins aardbeienseizoen korter dan normaal

Dit jaar is het aardbeienseizoen in Finland vroeg van start gegaan en daarom zal het ook korter duren dan normaal het geval is. Miika Ilomäki van de Vereniging van Fruittelers vertelt dat het seizoen ongeveer drie tot vier weken zal duren. "De eerste week hebben we inmiddels achter de rug maar het seizoen loopt nog door tot de tweede of derde week van juli."

Als de temperaturen zo blijven en er af en toe wat neerslag valt, dan zullen er mogelijk zelfs tot eind juli aardbeien beschikbaar zijn," vervolgt Ilomäki. "Ik raad iedereen echter toch maar aan om ze nu alvast te kopen."

Aardbeienteler Johanna Matilainen vertelt dat het seizoen dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen is. "Dit is de eerste keer dat we open bleven voor klanten tijdens het Midzomer-weekend en het was erg druk."

Volgens yle.fi was de warme, droge en vroege zomer een hele uitdaging voor aardbeientelers omdat de planten extra irrigatie nodig hadden. Matilainen: "De aardbeien zijn niet zo groot als andere jaren maar ze zijn wel lekker zoet."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018