Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer logistieke ruimte dan ooit in gebruik

In 2017 kwam er in Nederland meer dan 1,6 miljoen vierkante meter aan onder meer distributiecentra en sorteercentra bij. Dat is een stijging van acht procent op jaarbasis vergeleken met het jaar ervoor, blijkt uit onderzoek van Troostwijk Research.

Nederland gewilde locatie
Handels- en productiebedrijven vanuit de hele wereld vestigen hun distributiecentra momenteel graag in Nederland. Vanuit Nederland kunnen zij hun klanten in heel Europa relatief goed bereiken.

Cocktail van voordelen
Machiel van der Kuijl, directeur van evofenedex, merkt op dat in Nederland de logistieke organisatie van bedrijven kwalitatief hoogwaardig is en dat onze infrastructuur relatief goed op orde is. "Het is ook prettig leven in Nederland en die cocktail maakt Nederland echt tot een zeer aantrekkelijke 'gateway to Europe'." Risico's om die positie weer kwijt te raken zijn er natuurlijk ook. "Het grote personeelstekort, juist ook voor het werk in distributiecentra, begint een probleem te worden bij het beantwoorden van de vestigingsvraag," aldus Van der Kuijl.

Groei online bestedingen
Vooral in de corridor tussen Rotterdam en Antwerpen en in het Ruhrgebied in Duitsland zijn veel logistieke ondernemingen actief. Door de groei van onlinebestedingen blijft de vraag naar logistieke bedrijfsruimte de komende jaren toenemen, is de verwachting.

Nieuwe panden
Er is veel vraag naar zeer grote distributiecentra, maar daarvan is nog niet genoeg aanbod. Ook willen de meeste bedrijven panden van maximaal tien jaar oud, terwijl dat segment maar een vijfde van het marktaanbod beslaat. Panden van voor 1990 zijn juist weinig in trek. De markt bestaat voor 18 procent uit zulke panden.

Bron: Evefenedex

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018