Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groen licht voor de detacheringswet

De EU-ministers van Werk en Sociale Zaken hebben gisteren groen licht gegeven voor de zogenaamde detacheringsrichtlijn. Het Europees Parlement gaf hiervoor in mei 2018 al zijn goedkeuring, zodat de richtlijn definitief is.

Gelijk loon voor gelijk werk
De detacheringsrichtlijn is gericht op het tegengaan van oneerlijke concurrentie op de werkvloer en bepaalt dat tijdelijke werknemers uit een andere EU-land het recht krijgen op hetzelfde loon bij gelijk werk als hun collega's in het gastland.

Beperking
De nu nog onbeperkte termijn voor detachering wordt ingeperkt en gaat naar 12 maanden. Er is een eenmalige verlenging mogelijk van 6 maanden.

Gelijke arbeidsvoorwaarden
Bovendien gaan cao's volgens de richtlijn gelden voor alle werknemers, waardoor dus ook tijdelijke werknemers recht krijgen op extra arbeidsvoorwaarden die in de cao zijn opgenomen. Daarnaast mogen werkgevers reis- of verblijfskosten niet meer inhouden op het loon. Sociale premies zullen gedurende de detacheringsperiode nog altijd in het thuisland moeten worden afgedragen.

De transportsector valt overigens niet onder dit besluit, daarvoor wordt een aparte regeling uitgewerkt als onderdeel van het Europese mobiliteitspakket. Het is nog onduidelijk hoe deze regeling eruit gaat zien.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018