Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rotterdam onderhoudt belangrijk partnerschap met NRW

Na het kennismakingsbezoek van minister-president Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) in september vorig jaar, hebben het Havenbedrijf Rotterdam, de stad Rotterdam en het Nederlandse consulaat-generaal gezamenlijk op dinsdag 19 juni in Düsseldorf een zomerbijeenkomst georganiseerd.Onderwerpen van de avond waren niet alleen het intensieve partnerschap en de nauwe economische banden tussen NRW en Rotterdam, maar tevens de gemeenschappelijke uitdagingen op het gebied van transport en logistiek, stadsontwikkeling, de energietransitie en digitalisering. Minister Holthoff-Pförtner (midden) opende de bijeenkomst namens de minister-president met een welkomstwoord waarin hij sprak over de Duits-Nederlandse samenwerking.

CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam (links) en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam (rechts) spraken over hun visies op de Smart Port en de Smart City van de toekomst.
Daarnaast brachten zij beiden kort verslag uit over hun gedachtewisseling met minister-president Laschet eerder die dag. De komende tijd werken alle deelnemers aan een akkoord over infrastructuur en havens, dat eerder al in het regeerakkoord van NRW werd aangekondigd.

Na het officiële deel van het programma hadden bezoekers uit het bedrijfsleven en de politiek de gelegenheid over hetgeen er eerder was besproken en over actuele onderwerpen van gedachten te wisselen. Voor burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vormde het bezoek meteen de opmaat voor een vierdaagse reis door Noordrijn-Westfalen.

Bron: Port of Rotterdam

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018