Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jerónimo Martins is tweede grootste bedrijf van Polen

Frankrijk: Carrefour opent winkel in Parijs

Jerónimo Martins is tweede grootste bedrijf van Polen
De Poolse supermarktketen Biedronka heeft bekend gemaakt dat het moederbedrijf Jerónimo Martins Polska SA als tweede geplaatst is in een lijst van de 500 grootste bedrijven van Polen. De lijst is samengesteld door het Poolse nieuwsblad Rzeczpospolita. Het is volgens Biedronka voor de vijfde keer op rij dat Jerónimo Martins de tweede positie inneemt. De lijst geeft de grootste bedrijven van Polen weer op basis van de omzet die in 2017 werd gegenereerd. Vorig jaar investeerde de Poolse tak van Jerónimo Martins meer dan PLN1,5 miljard (€345,9 miljoen) in het land en droeg het bedrijf in totaal voor meer dan PLN460 miljoen (€106,1 miljoen) aan inkomensbelasting af.
Bron: esmmagazine.com

Kroatië: Agrokor-crediteuren stemmen over schikking

De schuldeisers van de Kroatische retailgroep Agrokor gaan op 4 juli stemmen over een schikking, aldus een lokale handelsrechtbank. Om de schikking goed te keuren moet er door minstens twee derde van de crediteuren voor worden gestemd, wat naar alle waarschijnlijkheid ook zal gebeuren. De wettelijke deadline voor de stemming is 10 juli. De schikking is bedoeld om het faillissement van Agrokor af te wenden. Onlangs hebben vertegenwoordigers van de grootste schuldeisers in een zogeheten interim-raad de schikking geaccepteerd. De schikking houdt onder andere in dat schulden worden omgezet in aandelen en dat een aantal leningen worden afgeschreven. Hierna kon door de rechtbank een officiële datum voor de stemming worden opgesteld.
Bron: reuters.com

Frankrijk: Carrefour opent winkel in Parijs 

Carrefour France heeft in Parijs een nieuwe Carrefour City-vestiging geopend. De winkel krijgt een grotere focus op gezondheid en biologische producten. De winkel ging op 21 juni in BeauPassage van start met meer dan 20 werknemers en een assortiment van 6.000 producten. Naast biologische producten heeft de winkel ook gluten-vrije en veganistische producten. Het assortiment ligt in lijn met de strategie van Carrefour om met 2022 een van de grootste bedrijven op het gebied van bio-producten te zijn.
Bron: esmmagazine.com

Mega Image opent eerste winkel in West-Roemeense stad
De supermarktketen Mega Image heeft zijn eerste vestiging geopend in Timisoara in het westen van Roemenië. De vestiging heeft een oppervlak van 900 vierkante meter en heeft zes kassarijen. Door de nieuwe locatie komt het netwerk van Mega Image in Roemenië op 620 winkels, waarvan het grootste deel zich in de hoofdstad Boekarest en in steden als Cluj–Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov Targoviste en Timisoara. De keten beheert de merken Mega Image, Shop & Go en Gusturi Romanesti ("Roemeense smaken"). Mega Image is op zijn beurt een onderdeel van Ahold-Delhaize.
Bron: romania-insider.com

Takeaway.com neemt in Zwitserland Foodarena over
De online bezorgdienst Takeaway.com heeft in Zwitserland Foodarena overgenomen. Foodarena is een soortgelijk bedrijf als Takeaway.com, dat voorheen in handen was van de grootste concurrent voor Takeaway.com, Delivery Hero. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Takeaway.com, dat in de thuismarkt als Thuisbezorgd.nl actief is, was eerder ook al actief in de Zwitserse markt. Er zijn verder geen financiële details over de overname bekend gemaakt. Door de overname wordt de aanwezigheid in Zwitserland versterkt en is het aantal restaurants dat bij de site is aangesloten toegenomen.
Bron: ecommercenews.eu

VK: Tesco bestrijdt als beste voedselverspilling
Tesco staat bovenaan een lijst van de beste Britse supermarktketens op het gebied van het bestrijden van voedselverspilling. De "Food Waste Scorecard" is samengesteld door de non-profit-organisatie Feedback, dat het voedselsysteem van het Verenigd Koninkrijk wil verbeteren. In de Food Waste Scorecard staan de tien grootste supermarkten van het Verenigd Koninkrijk gerangschikt op hoe goed voedselverspilling wordt tegengegaan. Terwijl Tesco hier duidelijk beter op presteert dan de concurrentie, doet Waitrose relatief gezien het minst om voedselverspilling te verminderen. Volgens Feedback is er echter geen enkele supermarktketen die het huidige standaard bedrijfsmodel van de supermarktsector aanpakt. Feedback is van mening dat dit bedrijfsmodel inherent leidt tot voedselverspilling.
Bron: resource.co

India: betaal-startup werkt samen met Bigbasket
Het Indiase betaalplatform Simpl heeft overeenkomsten gesloten met vijf grote bedrijven. De bedrijven die van Simpl gebruik gaan maken zijn Bigbasket, Meru, NoBroker, Fynd en Guarented. Meru is een soort online taxibedrijf, dat erg enthousiast is over het nieuwe betaalsysteem. "Het omzeilen van toegangscodes zorgt voor een sterk verbeterde klantenervaring. Veel taxi's worden door klanten twee keer per dag besteld. Mislukte betalingen zorgen er echter voor dat het aantal taxi's dat wordt aangevraagd sterk wordt verminderd. Meru heeft nu ervoor gezorgd dat er met Simpl kan worden betaald via Android en iOS," aldus Meru-CEO Nilesh Sangoi.
Bron: tech.economictimes.indiatimes.com

VS: Fresh Thyme Farmers Market van start in Pittsburgh
Fresh Thyme Farmers Market heeft twee winkels geopend in Pittsburgh, Pennsylvania. Het is voor het eerst dat Fresh Thyme in deze staat van start gaat. De van oorsprong in Illinois gevestigde keten van speciaalzaken heeft voor 2019 een derde vestiging in Pennsylvania aangekondigd, die in de noordelijke voorstad Cranberry Township komt te staan. Deze derde vestiging krijgt een oppervlak van ongeveer 2.900 vierkante meter en komt terecht op een locatie die word gedeeld door een conventionele Target-vestiging. "We plaatsen onze winkels strategisch in regio's, waarvan we weten dat de consumenten daar meer begaan zijn met hun gezondheid, ongeacht hoe ze dat doen," aldus een woordvoerder van Fresh Thyme. "We zien ernaar uit om in de omgeving van Pittsburgh te integreren en de lokale inwoners van dienst te zijn. Door lokale producten aan te bieden, lokale inwoners aan te nemen en door samen te werken met lokale non-profit-organisaties zijn we volledig toegewijd om aan de gemeenschap van Pittsburgh deel te nemen."
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: SpartanNash: "Afname onafhankelijke retailers overdreven"
Volgens Mark Shamber, de CFO van de Amerikaanse retailgroep SpartanNash, houden onafhankelijke retailers zich goed in de huidige sector. "Ik denk dat de verwachte neergang van de onafhankelijke retailer schromelijk wordt overdreven," aldus Mark Shamber op de Jefferies Global Consumer Conference in Nantucket, Massachusetts.
Bron: supermarketnews.com

Canada: Sobeys gebruikt milieuvriendelijke zakken
De Canadese keten Sobeys is in Nova Scotia begonnen met het uitdelen van gratis biologisch afbreekbare tassen. De keten wil de tassen uiteindelijk in het gehele winkelnetwerk in Canada invoeren. De tassen gebruiken 30% minder plastic en worden geproduceerd door het bedrijf Inteplast, dat is gevestigd in New Brunswick aan de Atlantische kust. De eerste tassen werden uitgedeeld in een aantal vestigingen in Nova Scotia. Hieronder bevonden zich alle vier de locaties in Pictou County, waar ook het hoofdkwartier van Sobeys is gevestigd. Sobeys moedigt verder bij consumenten aan om de zakken meerdere keren te gebruiken, zodat de impact op het milieu nog verder wordt geminimaliseerd.
Bron: ngnews.ca

VS: Kroger wil uitbreiden met Ocado
De Amerikaanse retailer Kroger is eerder een partnerschap aangegaan met de Britse online supermarkt Ocado. Door deze samenwerking heeft Kroger meer flexibiliteit verkregen met betrekking tot hoe online bestellingen worden verwerkt. De samenwerking houdt onder andere in dat er grote geautomatiseerde distributiecentra in de VS worden opgezet, die lijken op de faciliteiten waar Ocado in het Verenigd Koninkrijk gebruik van maakt. Volgens CEO Rodney McMullen is men nu al op zoek naar de eerste drie geschikte locaties voor deze centra, hoewel er nog geen sprake is van een vaste planning. "We gaan deze faciliteiten zo snel mogelijk openen," zegt McMullen. "Er is uiteraard een bepaalde tijd voor nodig om deze door Ocado op te laten zetten. Er staat vrij veel druk op zowel ons bedrijf als op Ocado om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan."
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Amazon begint met nieuwe bezorgkluisjes
Amazon is officieel van start gegaan met het Hub-programma, waarmee bij appartementencomplexen kluisjes worden geïnstalleerd voor thuisbezorging. Het Hub-programma was al eerder vorig jaar begonnen, maar is nu pas officieel aangekondigd door Amazon en verder in de VS verspreid. De Hub-kluisjes lijken op de andere kluisjes van Amazon, die bij verschillende retailzaken te vinden zijn. De Hub-kluisjes bevinden zich echter bij de woningen van consumenten. De consument krijgt bij bezorging van een bestelling bij een kluis een code, waarmee de kluis kan worden geopend. In tegenstelling tot bij de andere kluisjes van Amazon, kunnen deze kluisjes ook worden gebruikt door andere bezorgdiensten. Verder is er voor de dienstverlening 24 uur per dag ondersteuning.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018