Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Investeren in hightech verpakkingslijn

De Californische Live Oak Farms is zijn seizoen 2018 goed begonnen met een nieuwe hightech verpakkingslijn en de uitbreiding van zijn assortiment met een eerste Jalapeño-oogst.

COO Ed Beckman zegt dat ze de kwaliteit van hun producten wilden verhogen en dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor Live Oak Farms: "De planning van de nieuwe verpakkingslijn heeft ruim twee jaar gekost. Het ontwerp omvat de nieuwste klasseringstechnologie en is grotendeels geautomatiseerd."De nieuwe lijn bevat meerdere camerasystemen ontwikkeld door Aweta. Volgens Beckman hebben ze meer dan twintig bedrijven over de hele wereld vergeleken. Hun verpakkingslijn heeft dan ook "elementen van de meest geavanceerde Nederlandse kasbedrijven en kan meerdere soorten paprika's verpakken met een fractie van het personeel dat in het verleden nodig was."

Met de nieuwe lijn kan Live Oak hun verpakkingspakket uitbreiden en met eigen merk projecten voldoen aan de vraag van klanten naar uitbreiding van hun kwaliteit naar een breder productassortiment. Beckman: "We baseren de productie van onze gekleurde paprika's nu op productflexibiliteit en we zijn klaar om aan de meest veeleisende vereisten te voldoen. Onze kwaliteitsnorm mag dan beginnen met de kwaliteit van onze paprika's, maar onze visie op kwaliteit strekt zich uit tot de service die we onze klanten bieden. En dat betekent ook verbetering door innovatie van de verpakking."Live Oak Farms heeft een uitgebreid veldproevenprogramma, waarbij elk jaar tientallen variëteiten worden beoordeeld en alleen de beste naar commerciële productie worden doorgezet. "Ons gekleurde paprikaprogramma begint eind juli en omvat zowel langwerpige rode als blokachtige gele kleuren," zegt Donna Giampaoli Vaughan, partner en lid van het verkoopteam van Live Oak. "Met de nieuwe verpakkingslijn hebben we meer opties voor onze bestaande klanten en nieuwe klanten. We zijn enthousiast over de mogelijkheden en hebben al navraag gedaan naar de behoeften van klanten in de Verenigde Staten en Canada."

In 2018 gaat Live Oak ook hete peper verkopen. Na een onderzoek van drie jaar naar een hoogwaardige Jalapeñovariëteit zal de nieuwe Live Oak Jalapeño in 2018 beperkt worden geïntroduceerd. "We hebben klanten die hebben gevraagd om een betere, in Californië geteelde Jalapeño die meegenomen kan worden in een campagne voor Californische streekproducten," zegt Vaughan. "We kijken uit naar de teelt van een betere hete peper om te voldoen aan een steeds grotere vraag naar hete pepers."

Voor meer informatie:
Live Oak Farms
PO Box 65
13401 E. Jefferson St.
Le Grand, CA 95333
T: (209) 389-4546
F: (209) 389-4201
www.liveoakfarms.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018