Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ItaliŽ: pompoenseizoen met ups en downs

De pompoen kent geen positief seizoen. "Het vorige seizoen was goed maar het huidige is van cruciaal belang, aangezien er veel concurrentie is van het buitenlandse product, met name uit ArgentiniŽ en Egypte. De voorraden van deze twee landen worden afgezet voor Ä0,40 tot Ä0,50. We hopen dat met de Lunga di Napoli, waarvan het seizoen binnenkort begint, de markt een beetje beter zal zijn." Dat zegt Giuseppe Ventura, directeur van La Zucca Rossa di Ventura dat actief is op de groothandelsmarkt van Napels. Daarnaast zegt hij ook dat het Tunesische product dit jaar niet op de Italiaanse markt is verschenen.


De belangrijkste concurrentie kwam uit Portugal, dat zeker op het gebied van logistiek en douanerechten beter was georganiseerd dan bijvoorbeeld ArgentiniŽ. "Normaal gesproken eindigt het Portugese seizoen begin mei maar dit jaar waren er begin juni nog pompoenen uit Portugal op de markt."


Over een aantal dagen zal het seizoen van de Lunga di Napoli pompoen starten. "Er zal wel vraag zijn dit naar dit product, vooral op de markten in CampaniŽ, maar helaas verwachten we dat de prijs 40% lager is dan voorgaand seizoen. Vorig seizoen was goed en toen de Italiaanse pompoen op de markt kwam, was de prijs ongeveer Ä1,- en dit jaar ongeveer Ä0,65. De verkoop op dit moment is zeer beperkt", zegt Guiseppe.


In vergelijking met voorgaand seizoen is de Lunga di Napoli 10 dagen later. "Dat is goed want anders zou deze pompoen samen met het buitenlandse product op de markt zijn, wat voor chaos zou zorgen. Deze extra 10 dagen zorgen ervoor dat er bijna geen concurrentie voor meer is. Nu moeten we hopen op een toename is consumptie", concludeert Giuseppe.

Publicatiedatum: 26-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: