Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruttital maakt kokosnoot gebruiksvriendelijker

De kokosnoot is zonder twijfel een gezond product maar het is niet altijd even makkelijk om te gebruiken. Daarom komt het Italiaanse Fruttital Service met een innovatieve oplossing waarmee de consumptie van de kokosnoot een stuk eenvoudiger wordt.



Het project heeft de naam 'Ready to Eat&Drink'. Het gaat om een kokosnootschelp die al is ontdaan van zijn eigen houtachtige schaal, met in zijn binnenste het kokoswater dat de versheid van het product gedurende 30 dagen handhaaft. Het product moet op een temperatuur van 4 tot 8 graden Celsius worden bewaard.



Alessandra Di Cerbo (foto rechts), directeur van Fruttital Service, vertelt dat er ongeveer twee jaar is geëxperimenteerd en dat het project nu klaar is voor de commerciële fase. "We leveren het al aan belangrijke winkelketens. Het grootste voordeel voor de consument is de mogelijkheid om de kokosnoot op een eenvoudige manier in plakjes te snijden, net als een meloen."

De kokosnoten komen uit de Ivoorkust en worden verladen in bakken met 140 zakken waarin 40 kokosnoten zijn verpakt. Na ongeveer 26 dagen komen ze aan in de haven van Civitavecchia (Rome).

Het product is 12 maanden per jaar beschikbaar en de hele toeleveringsketen is gecertificeerd volgens internationale normen. Dankzij een speciaal ontwikkelde machine worden er 200 kokosnoten per uur ontdaan van de houtachtige schil.


"Na bananen zijn kokosnoten het meest geconsumeerde en gecommercialiseerde product. In Italië is de kokosnoot, ondanks zijn goede eigenschappen, nog niet zo populair. Met onze innovatie hopen we dat het product betaalbaarder en gebruiksvriendelijker wordt. Tot nu toe zijn de reacties overwegend positief", zegt Alessandra.

Contact:
Fruttital Service Srl
Via Consolini, 22
00011 Tivoli Terme (RM) - Italië
Tel: +39 0774357257
Fax: +39 0774354437
Email: segreteria@fruttitalservice.it

Foto beneden: een aantal andere producten van Fruttital Service

Publicatiedatum: