Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Europa's grootste blauwe bessenverpakker

Trends bij bessenverpakkingen

Het 4e Internationale Berry-congres in Huelva, Spanje, was het podium dat Induser heeft gekozen om zijn nieuwe, vorig jaar ontwikkelde technologieën en producten te laten zien, maar ook om te voorspellen waar deze op de korte en middellange termijn naartoe zullen gaan.

"We bestuderen constant de wereldwijde trends in de sector en gebruiken deze informatie om te voorspellen hoe wij denken dat de productie en de verpakkingsoplossingen zullen evolueren." Evenementen zoals het International Berry Congress zijn perfecte gelegenheden om kennis te maken met de meningen van alle betrokkenen in de sector, en daar rekening mee te houden voor onze plannen", legt Pedro Martínez van Induser uit.Volgens Martínez is er sprake van een sterke groeitrend - niet alleen op het gebied van bessen, maar in elke sector. "Consumenten zijn steeds meer op zoek naar duurzame verpakkingsopties. Toch blijven ze ook trouw aan trends, zoals kleinere verpakkingen die makkelijk te vervoeren zijn. Hierdoor hebben lokale Ejidozone-verpakkingsdeskundigen ook van deze trend geprofiteerd; zij bieden volledig composteerbare en recycleerbare opties, zoals kleine trays van karton en van biologisch afbreekbare kunststoffen. De reactie van congresdeelnemers van alle schakels in de supply chain was zeer positief, wat waarschijnlijk het belang van deze groeiende trend bevestigt."

"In deze editie van het Berry Congress hebben we Induser's verbeteringen aan de verpakkingslijnen voor blauwe bessen laten zien. Onze multiformaatslijnen zijn nu sneller en preciezer voor allerlei soorten productie, van kleine familietelers tot Europa's grootste blauwe bessenverpakker. We hebben onze machines zo ontworpen dat ze compatibel zijn met alle verpakkingsformaten, zoals de steeds populairder wordende kartonnen trays, die de groei van onze klanten in dynamische markten stimuleren. Blauwe bessen zijn een belangrijk voorbeeld: nu ze echt van de grond komen in Europa en andere delen van de wereld veranderen de voorkeuren zelfs op hun traditionele markten. De presentaties van sprekers tijdens het congres bevestigden dit en benadrukten de opmars van het fruit in Europa en de rest van de wereld."

De grootste Europese blauwe bessenverpakker
Voor het huidige blauwe bessenseizoen, dat al ten einde loopt, heeft de coöperatieve SCA Costa de Huelva de grootste verpakkingsfaciliteit in Europa opgericht. Dit is mede mogelijk dankzij de technologie van Induser.

"Het kan tot 6 ton blauwe bessen per uur verwerken en verpakken." De multiformaatslijn van Induser biedt de klant een grote flexibiliteit, waardoor het vrijwel onmiddellijk mogelijk is om tussen formaten te schakelen. Deze factor is enorm belangrijk voor producten zoals blauwe bessen. Vanwege de groei en de groeiende exportbehoeften moet de Spaanse blauwe bessensector het product naar de smaak van de klant kunnen verpakken, afhankelijk van de markt. Blauwe bessenexporteurs verzenden naar steeds meer markten en daarom moeten ze met veel verschillende soorten verpakkingen werken", legt Martínez uit.

Kijk deze video om de verpakkingsfaciliteit aan het werk te zien:

"Deze verpakkingslijnen kunnen bijvoorbeeld werken met kleine, middelgrote of grote clamshell-bakken, evenals gewone bakken en kleine kubussen, een nieuw formaat voor blauwe bessen, maar erg populair." De lijnen kunnen ook worden aangepast aan elk toekomstig verpakkingsformaat dat het bedrijf mogelijk wil gebruiken", voegt hij eraan toe.

Het hele project was het resultaat van samenwerking tussen verschillende bedrijven, en maakt gebruik van robottransport, mechanisch en optisch lossen en kalibreren, en automatische palletisering, in aanvulling op de automatische verpakkingslijnen van Induser. De faciliteit heeft vier dubbele verpakkingslijnen voor een productie van 30.000 eenheden per uur. Dit was een van de grootste projecten van Induser, na jarenlang innovatieve verpakkingsoplossingen voor blauwe bessen te hebben ontwikkeld.


Voor meer informatie:
Pedro Martínez Lázaro
Induser
T: +34 950581136
M: +34 600415230

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018