Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gelei van kool: konjac gel

Niemand neemt kool serieuzer dan het Japanse Mimatsu Foods, producent van gyoza (Japanse dumplings) en loempia's. De delicatessen van het bedrijf worden al sinds 1970 verkocht. Mimatsu heeft een voorliefde voor lokaal geteelde kool en dit leidt zo nu en dan tot bijzondere creaties, zoals de koolcider van vorig jaar. 

Nu komt de 'koolspecialist' weer met een nieuw product dat zelfs nog merkwaardiger is: konjac gel die op smaak gebracht is met het extract van lokaal geteelde kool.Eén van de grootste pluspunten van dit product is dat het bedrijf er alle delen van de kool die niet in de dumplings of loempia's gaan, in kan verwerken. Het extract dat aan de konjac wordt toegevoegd is afkomstig uit de harten en buitenste bladeren die overblijven van de zes ton kool die Mimatsu Foods dagelijks verwerkt. 

Volgens japantoday.com wordt de koolgel in verpakkingen van zes zakjes verkocht voor €1,55 en is het een voedzame snack. De koolsmaak is intens maar niet zoet waardoor de gel ook geschikt is om toegevoegd te worden aan smoothies of salades.
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018