Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Postuma AGF, Vroegop Windig, Willem Dijk, Gbrs van Aarle, Lukassen

Hoe pakten groothandels uit op VEG.?

Tholen - Onder de groenten- en fruithelden die afgelopen week zich op VEG. presenteerden waren ook de groothandels vertegenwoordigd. De groothandels hebben veel te bieden, maar wat lieten zij zien op de beurs?


Willem Dijk sr. met de Kisy meloen

Willem Dijk zette de eenpersoons Kisy in de schijnwerpers, een handformaat watermeloen. Deze wordt speciaal geteeld voor Willem Dijk en is daar exclusief verkrijgbaar. Benadrukt werd dat je de Kisy mee kunt nemen, naar het strand bijvoorbeeld. Inspiratie bood Willem Dijk ook want door creatieve cateraar Brood met Spelen werden verrassende gerechtjes gemaakt. Onder andere watermeloen on the rocks, gevacumeerde watermeloen met sojasaus die wat aan tonijn deed denken. "Door het vacumeren verandert de structuur van de watermeloen en krijgt deze meer bite en wordt de sojasaus helemaal opgenomen", vertelt de chef van Brood met Spelen. Hij liet ook zien hoe je Kisy mooi kan presenteren als een meloenmandje.


Jeroen van Grimbergen (Gbrs van Aarle) met de halffabrikaten

Gebroeders van Aarle won met hun presentatie de Marketing Award. Door een grote wand met dozen citrus lieten ze zien waarom ze zich de citrusspecialist van het Zuiden noemen. Sinds kort is het bedrijf RIK gecertificeerd wat betekent dat ze voldoen aan de strengste KCB normen en daarom zelfstandig inkomende goederen uit binnen- en buitenland mogen keuren. Inspelend op de trends gezond, snel en lekker maakten de highspeed-blenders van Wartman smoothies, pesto's en soepen. Een kans om je als specialist mee te onderscheiden, zei Karin van Aspert. Een kleurige presentatie in de koeling gaf zicht op het assortiment aan halffabrikaten.

Enzo Cassaro(Postuma AGF) met de groentesausen

Bij Postuma AGF vonden bezoekers een zee aan producten met aan beide zijden de nieuwste ontwikkelingen binnen het gemaksassortiment: smoothies en groente sauzen. De smoothies zitten een klein jaar in het assortiment. "Een arbeidsintensief product om te maken, groentespecialisten kunnen vanuit ons assortiment veel verschillende soorten aanbieden en zelf etiketteren voor een ambachtelijke uitstraling", vertelt Enzo Cassaro. "Groentesauzen zijn een recente introductie. Hiermee kunnen consumenten op een gemakkelijke manier meer groente eten. De sauzen kun je op veel verschillende manieren gebruiken: als dip, als saus en om salades mee aan te maken. Tijdens de try-out in onze winkel in Den Bosch bleken veel consumenten enthousiast."

Stan Veltman en Maaike Retra van Vroegop Windig bij de Automato

Vroegop Windig koos voor het uitlichten van de mogelijkheden van hun inpandige snijderij en lieten hun assortiment van groenterijst zien. "Nieuw in het assortiment zijn rijst van gele biet, rode biet en de carnival mix van verschillende soorten gekleurde bieten en rijst van zoete aardappel. Je kunt deze gebruiken als maaltijddrager maar ze zijn ook zeer geschikt voor het maken van een groentesalade", vertelt Maaike Retra. Daarnaast was de Stoffels Automato blikvanger in de stand. Dat is een hygiënische pick & mix automaat voor tomaatjes. Door aan een wiel te draaien kunnen consumenten de hoeveelheid en kleur van cherrytomaatjes bepalen. De Toma'box dispenser biedt gebruiksgemak aan de specialist.


Hans van Mourik (Lukassen) bij Sous Vide gegaarde groenten

Lukassen Food Group had de trend van het moment meegenomen: Sous vide gegaarde groenten. Deze zijn helemaal hot, vertelde Hans van Mourik van Ready to Eat, onderdeel van de Lukassen Food Group. De groothandel startte zeven jaar geleden met sous vide gegaarde asperges, het assortiment is in de loop der jaren uitgebreid met tal van soorten peen, bieten en brassica.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018