Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: stabiele dragonfruitmarkt

"Red Heart-dragonfruit is een zeldzaam ras van dragonfruit dat een speciaal component in zich draagt, namelijk anthocyaan. De rode dragonfruit is ook zoeter dan andere dragonfruit. De regio is dankzij de hoeveelheid zonlicht, de luchtvochtigheid en de vruchtbare bodem ideaal voor de teelt van deze dragonfruitsoort. Het dragonfruit groeit hier op natuurlijke wijze aan de bomen. We letten goed op voedselveiligheid en duurzaamheid bij het leveren van dragonfruit," zegt Wang Lianyan van Hainan Agricultural Industry.


Een plantage voor dragonfruit


Extra zoete Red Heart-dragonfruit


Dragonfruit uit Hainan

"De bloeiperiode voor dragonfruit in Hainan begint elk jaar in de laatste week van mei en loopt door tot medio december. De seizoenspiek vindt plaats van augustus tot het einde van oktober. We hadden dit jaar met dragonfruit een recordoogst, wat ook te zien was bij andere fruitsoorten in Hainan. De reden hiervoor is dat het fruit tijdens seizoen niet te maken heeft gehad met extreme weersomstandigheden. De opbrengst van dragonfruit is daardoor dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren significant toegenomen. De retailprijs is hierdoor in vergelijking met vorige seizoenen ietsjes afgenomen. De huidige marktomstandigheden zijn echter relatief stabiel."


Red Heart-dragonfruit





Red Heart dragon fruit

"Ons bedrijf heeft in het district Ledong in Hainan voor 4,3 hectare aan plantages voor de teelt van Red Heart-dragonfruit. We gebruiken op onze teeltbedrijven biologische meststoffen. We leveren ons fruit voornamelijk via handelaren die gebruik maken van WeChat. Red Heart-dragonfruit wordt verspreid over heel China op de markt gezet. We selecteren alleen dragonfruit dat meer dan 400 gram weegt en een brixwaarde heeft van 22. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het fruit wordt beschermd. Elke verpakking heeft een netto gewicht van 3 kg en bevat ondermeer 5 tot 7 stukken dragonfruit."

Wang Lianyan
Company name: Hainan Agricultural Industry Co., Ltd.
Telephone number: +86 188 8980 8317
Publicatiedatum: