Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China importeert Chileense blauwe bessen

"De oogst van onze in volle grond geteelde blauwe bessen begon op 15 juni, nadat het seizoen voor blauwe bessen in kassen was afgerond. Het Chinese seizoen voor blauwe bessen loopt in augustus af. We begonnen echter in oktober vorig jaar met de import van Chileense blauwe bessen. Hierdoor kunnen we het hele jaar rond een aanbod garanderen. Op de verpakking is niet de Chinese naam van ons bedrijf te zien, maar wel een Engels label. Hierdoor is het makkelijker voor de consument om te zien waar de blauwe bessen vandaan komen," aldus een vertegenwoordiger van Jiangsu Richland.


Blauwe bessen van Jiangsu Richland 

"Onze online retailomzet is vorig jaar met 20% toegenomen. De meeste retail verloopt echter nog steeds via traditionele leveringsketens. Op dit moment maken steeds meer Chinese consumenten gebruik van online platforms bij het doen van boodschappen. Deze trend blijft zich voortdurend ontwikkelen."

Pakstation van Jiangsu Richland blueberry 

"Onze opbrengst aan blauwe bessen is jaar op jaar met 25% toegenomen. De belangrijkste redenen voor deze ontwikkeling is omdat oudere bomen meer fruit zijn geven en omdat de jongere bomen inmiddels volgroeid zijn. Ook hebben we de biologische kwaliteit van de teeltgrond weten te verbeteren. Hierdoor is de opbrengst per hectare toegenomen. We zijn van plan om blauwe bessen naar Europese landen en de VS te exporteren, al zijn we daar dit jaar nog niet mee begonnen. We hebben verschillende exportmarkten op het oog. We hopen dat we door kunnen gaan met de import van Chileense blauwe bessen, terwijl we ook verder blijven zoeken naar buitenlandse partners voor samenwerking."


Inspectie van blauwe bessen

De belangrijkste reden waarom de Jiangsu Richland Group Chileense blauwe bessen is gaan importeren is omdat consumenten vraag hebben naar een jaarrond aanbod aan blauwe bessen. Andere blauwe bessentelers zien dezelfde trend terug in de markt. "We zien dat de consumptie van blauwe bessen elk jaar verder toeneemt. Blauwe bessen zijn trendy. Ons blauwe bessenvolume is dit jaar iets toegenomen, maar we vinden hier nog steeds een markt voor. Onze oogst begon dit jaar op 7 april, wat iets eerder is dan vorig jaar."


Blauwe bessenoogst bij een plantage van een ander bedrijf




Jiangsu Richland Group Co., Ltd. 
Publicatiedatum: