Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

goud geld

Singapore: Aardbeien uit vertical farm maken debuut op de markt

Aardbeien die in Singapore in een vertical farm worden geteeld - en jaarrond beschikbaar zijn - worden sinds kort in een aantal geselecteerde supermarkten verkocht. 

De minister van Handel en Industrie, Koh Poh Koon, heeft woensdag een bezoek gebracht aan Singapores eerste commerciële vertical farm voor aardbeien en zei toen dat overheidsinstellingen moeten kijken hoe ze de regels aan kunnen passen om vertical farms te steunen. 

Dit betekent dat overheidsinstellingen wellicht flexibeler moeten worden en de regelgeving aan moeten passen om de behoeften van vertical farms tegemoet te komen, zo voegde hij toe. 

Minister Koh zei dit tijdens een bezoek aan het lokale verticale teeltbedrijf Sustenir Agriculture.

De onderzoekers van Sustenir hebben met succes aardbeienplanten in het laboratorium geteeld en sindsdien telen ze het fruit ook in hun vertical farm. 

De aardbeien worden verkocht bij geselecteerde verkooppunten van Cold Storage, en kosten $12 (€10,30) per bakje. 

De meeste verticale teeltbedrijven, zoals Sustenir, telen op dit moment voornamelijk groenten als boerenkool om op de lokale markt af te zetten. De nieuwste toevoeging tot hun assortiment zijn eigen geteelde aardbeien.

Minister Koh liet weten dat de technologie, die gebruikt wordt om waardevolle gewassen als aardbeien te telen in tijden van nood, ook gebruikt kan worden om in Singapores voedselveiligheidsbehoeften te voorzien.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018