Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit jaar veel meer Spaanse pitloze druiven

De Spaanse tafeldruifoogst is al begonnen met de eerste druiven uit Murcia. Begin juli zal de oogst ook in Alicante van start gaan met goede verwachtingen.

"We rekenen op een normale oogst met een goede kwaliteit, omdat we gelukkig zijn ontsnapt aan de impact van de hagel en stormen, in tegenstelling tot andere teeltgebieden. In ieder geval houden we één oog op de lucht, want je weet maar nooit. Vorig jaar rond deze tijd ging alles goed en toen werden we verrast door de regen", vertelt Miriam Cutillas van de afdeling verkoop en marketing van Uvasdoce.

Het bedrijf, gevestigd in Alicante, verwacht dat er toename zal zijn. In het bijzonder winnen de pitloze variëteiten terrein aan de reguliere. "Dit jaar zullen we een veel grotere beschikbaarheid van pitloze druiven hebben, vergeleken met voorgaande jaren als gevolg van de reconversie die we hebben uitgevoerd. We zullen beginnen met de oogst van de witte Victoria met pit, de witte pitloze Arra 11 en de rode pitloze Arra 29", aldus Cutillas.



Tot de oogst in Alicante begint, zal Uvasdoce zich richten op de laatste druiven uit Chili en Zuid-Afrika en de eerste druiven uit Marokko en Egypte.

"De laatste weken van het laagseizoen zijn meestal moeilijk, omdat de nog beschikbare druiven duur en van lagere kwaliteit zijn. Hieraan moeten we toevoegen dat de vraag naar tafeldruiven laag is op dit moment door de komst van seizoensfruit zoals meloen, watermeloen en steenfruit", aldus de teler.


Dit jaar breidt Uvasdoce zijn verkopen op de binnenlandse markt uit, terwijl het verwacht naar nieuwe bestemmingen te gaan exporteren. "De afgelopen jaren richtten we ons op het promoten van de verkoop van pitloze druiven in Spanje. Dit jaar hopen we ons aandeel in de binnenlandse markt te vergroten en zullen we doorgaan met exporteren naar bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en Zuid-Afrika. We hopen dat de afzet naar Scandinavië consolideert na het maken van enkele verzendingen vorig seizoen", concludeert Miriam Cutillas.


Meer informatie:
Miriam Cutillas (Marketing Manager)
UVASDOCE
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
T: +34 965 620 125
M: +34 659670964
info@uvasdoce.com
www.uvasdoce.com