Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oproep voorzitter Cool Chain Association

Luchtvrachtsector moet eigen standaard ontwikkelen

De luchtvrachtsector zou haar eigen standaard voor versproducten moeten ontwikkelen voordat andere partijen dit doen, meent Stavros Evangelakakis, voorzitter van Cool Chain Association (CCA) en productmanager healtcare & perishable bij Cargolux.

Tijdens de conferentie "World without Food Waste – what can air cargo deliver?" die deze week in Luxemburg gehouden werd, kregen de aanwezigen te horen dat het gebrek aan verantwoording er aan bijdraagt dat er jaarlijks 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat in de toeleveringsketen. Dit komt overeen met een derde van al het voedsel dat er wordt geproduceerd.

Samenwerking, transparantie en gegevensuitwisseling, evenals het onderwijzen van telers en verbeteren van faciliteiten zijn nodig om de kwaliteit van de gefragmenteerde toeleveringsketen te versterken, benadrukten sprekers tijdens de tweedaagse conferentie, waar vooraanstaande vertegenwoordigers uit de wereldwijde koelsector aanwezig waren. 

"We moeten ons richten op kwaliteit en niet afwachten tot agentschappen standaarden opstellen. We moeten nu in actie komen," vertelde Evangelakakis. "De standaard voor versproducten zou vergelijkbaar moeten zijn met die van farmaceutica en de komende twee jaar ga ik mij hier hard voor maken," beloofde de voorzitter.


De Cool Chain Association. Van links naar rechts: Vijan Chetty, Edwin Kalischnig, Eric Mauroux, Sebastiaan Scholte, Stavros Evangelakakis, Fabrizio Iacobacci, Gerton Hulsman en Nathan de Valck.

De informatie op basis waarvan de toeleveringsketen kan worden verbeterd, hebben we al, legde Philippe Schuler uit, food waste consultant en CCA-onderzoeker. 

Aviationpros.com citeert Schuler: "De informatie moet toegankelijk gemaakt worden. Wanneer we allemaal toegang tot gegevens hebben dan kunnen we gaan werken aan het oplossen van de problemen."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018