Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zuid-Afrika

Westkaap heeft €125 miljoen nodig voor landhervormingen

Volgens Alan Winde, minister van Economische Ontwikkeling (MEC) in Westkaap, heeft de regio €125 miljoen nodig om haar landhervormingsdoelen te realiseren. Winde en Senzeni Zokwana, minister van Landbouw en Visserij, beantwoordden onlangs vragen van studenten van de landbouwhogeschool in Stellenbosch tijdens open dag die beide ministers hadden georganiseerd voor een BRICS-delegatie. (BRICS staat voor de organisatie van de vijf opkomende economieën: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.)

Het bedrijfsbezoek vond plaats omdat Zuid-Afrika het roulerend voorzitterschap van BRICS op zich neemt. Winde vertelde dat de kwestie omtrent de landhervorming momenteel het belangrijkst is. Hij voegde er aan toe dat het hebben van land maar één aspect is van de landbouw maar dat er ook water en middelen nodig zijn om te kunnen investeren.

Farmingportal.co.za citeerde Winde die zei: "Persoonlijk denk ik dat we landhervorming serieus aan moeten pakken. We moeten ons budget verhogen. In deze provincie hebben we vastgesteld dat er €125 miljoen per jaar nodig is om de doelstellingen van het National Development Plan (NDP) te behalen. Dit geld hebben we eenvoudigweg niet en ik denk dat we goede samenwerkingsverbanden op moeten bouwen."Publicatiedatum: 27-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: