Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oekra´ense biologische tuinbouw heeft groot potentieel

Oekra´ne heeft een groot potentieel voor het ontwikkelen van biologische tuinbouw door een grote hoeveelheid ongebruikt land. Ukrsadprom, een vereniging van Oekra´ense telers, zegt dat hun land momenteel slechts 5,3% van de 7,4 miljoen voor biologische teelt geschikt land gebruikt wordt.

De toenemende vraag naar biologische producten op de lokale en wereldmarkt kan leiden tot een substantiŰle toename van Oekra´ense producten. Fruit, bessen en noten zijn de meest veelbelovende, biologische producten van het land.

Ukrsadprom beweert dat in 2016 de hoeveelheid niet vervuilde grond in de wereld op 57,8 miljoen hectare lag, waarvan 400.000 ha zich in Oekra´ne bevindt. De hoeveelheid gecertificeerd biologisch gebied beslaat 1% van de tuinbouwgrond in het land.

Biologische aanplant van fruit, bessen en noten wordt in Oekra´ne steeds populairder. "De plantages beslaan nu een oppervlakte van 5.000 ha, met pit- en steenvruchten op 2.500 ha, bessen op 630 ha, aardbeien op 170 ha, walnoten op 290 ha, hazelnoten op 40 ha en andere noten op 50 ha," zegt de vereniging.

Volgens xinhuanet.com produceren momenteel 300 gecertificeerde bedrijven jaarlijks voor ongeveer 17 miljoen euro aan biologische producten als granen en groenten.


Publicatiedatum: 6-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: