Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marktinformatie Flandria

Droogte verstoort productie bloemkool, prijzen verdriedubbeld

Krulandijvie is voordeliger geprijsd. IJsbergsla: ruim aanbod werd aan voordelige prijzen verkocht. De aanvoer van broccoli is verdubbeld, prijzen licht gedaald! Primeuraardappeltjes zijn superlekker en erg voordelig geprijsd. Lichte gedaalde prijzen van spinazie bij een stabiele aanvoer. De productie van tomaten piekt voor alle sorteringen! Prijzen liggen op een erg voordelig niveau. Een topaanvoer van komkommers werd aan voordeligere prijzen verkocht. Ruime aanvoer paprika van alle kleuren. Alle kleuren werden goedkoper en zitten op vergelijkbaar niveau.

Een overzichtelijk aanbod in serrekropsla (sterk geprijsd) wordt aangevuld met een ruime productie uit vollegrond: lollo's en eikenblad. Andijvie wordt goed verkocht aan sterk ondersteunde prijzen. Veldsla is er volop aan verdubbelde prijzen. Het aanbod van witloof is overzichtelijk. De vraag is present. Prijzen stijgen elke dag door. Door de droogte is de productie van bloemkool verstoord. Prijzen zijn verdriedubbeld. Een grote aanvoer van venkel werd aan hoge prijzen verkocht. Normaal geprijsd voor de tijd van het jaar. De aanvoer van jonge prei is overzichtelijk. Prijzen zijn stevig!
De aanvoer van groene selder is overzichtelijk: serre wordt aangevuld met vollegrond. Prijzen worden nog goed ondersteund. Het assortiment bonen breidt uit: boterbonen, tuinbonen, snijbonen, krombekken (erwten). Prijzen zijn normaal tot stevig.

Zachtfruit 
Aardbeien werden een pak duurder omwille van een kleinere aanvoer.
Zachtfruit bleef voordelig geprijsd: framboos, braam, blauwe bes, rode bes.

Bron: LAVA nieuwsbrief
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018