Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groentevakman van het jaar bekend

C&B ALVO en ’t Fijnproevertje krijgen eretitel 2018

Wie heeft de meest aantrekkelijke afdeling groenten en fruit in de Vlaamse buurtsupers en speciaalzaken. Dit jaar vielen twee winkels in de prijzen. C&B ALVO uit Zonhoven wint de eretitel 'groentevakman van het jaar' in de categorie 'Buurtsuper'. 't Fijnproevertje Hofstade - Aalst krijgt de eretitel 'groentevakman van het jaar' in de categorie groentespeciaalzaak.


Winnaar in de categorie buurtsupers C&B ALVO Zonhoven

C&B ALVO – Zonhoven
De zaak werd 35 jaar geleden opgestart als buurtwinkel, maar sloot zich ondertussen aan bij de ALVO-groep.
Het bijzonder verzorgde 'versplein' van de winkel springt onmiddellijk in het oog als je de winkel binnenkomt. De grote hoogte van het plafond maakt het mogelijk om de afdeling mooi in te richten en aan te kleden. De winkel biedt veel proevertjes aan, aangepast aan de actualiteit en het seizoen en er zijn Flandria-receptenfolders beschikbaar. De inkoper geeft duidelijk een voorkeur aan producten van bij ons en haakt maximaal in op de seizoenen. Ook het vriendelijke en behulpzame personeel verdient een pluim.


Winnaar in de categorie groentespeciaalzaak: 't Fijnproevertje

't Fijnproevertje – Hofstade-Aalst
Zaakvoerders Kristel Van der Straeten en Renaat Malschaert startten hun carrière in 1989 als marktkramer. Gedurende jaren baatten ze een groenten- en fruitkraam uit. In 2011 ruilden ze deze formule in voor een echte winkel, eerst nog in combinatie met een marktkraam, later niet meer.
De zaakvoerders hechten bijzonder veel belang aan versheid en kwaliteit. Ze kopen 5 keer per week in op de vroegmarkt van Antwerpen en zien er op toe dat de koudeketting gesloten blijft. Ze zijn erg kieskeurig bij hun aankopen en kopen bij voorkeur Belgisch. Er is een ruime parking voor de winkel, de etalage nodigt uit en de winkel is altijd tiptop in orde. Er worden proevertjes uitgedeeld om de klanten te overtuigen.
De winkel kreeg in 2015 al eens de titel van Groentevakman.

De laureaten werden afgelopen woensdag bekendgemaakt. Opzet van 'De Groentevakman van het jaar' is om gedreven groentespecialisten die een eigen zaak uitbaten in de schijnwerpers te zetten. Op deze manier wil Flandria, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit, zichtbaarheid geven aan de grote inzet waarmee deze zaken dagelijks een topaanbod van kwaliteitsgroenten en -fruit aanbieden.De initiatiefnemers van de wedstrijd zijn Flandria, Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. EPS en SBB zijn ondersteunende partners van de wedstrijd.

Vijfde editie 'groentevakman van het jaar'
In deze vijfde editie legden de initiatiefnemers een specifieke groep vast die in aanmerking komt voor deze bijzondere titel. Specialisten zijn terug te vinden in diverse bedrijfsformules: speciaalzaken, zelfstandige buurtsupermarkten, thuisverkopers en marktkramers. Aan deze vijfde editie konden enkel buurtsupermarkten en speciaalzaken uit Vlaanderen deelnemen.
De deelnemers van de wedstrijd konden hun kandidatuur indienen via de website www.groentevakman.be. Alle deelnemers werden op verschillende momenten beoordeeld door mystery shoppers. Raf De Blaiser, kwaliteitsverantwoordelijke van Flandria, en chef-kok Giovanni Oosters hakten als professionele jury finaal de knoop door. Ze kozen uit de geselecteerde finalisten de winnaars van 2018.

Finalisten
Naast de winnaars waren er ook finalisten die een eervolle vermelding verdienen.
De finalisten in de categorie van de buurtsuper waren:
- Lips NV - AD Delhaize uit Knokke Heist
- C&B ALVO uit Zonhoven
- C&B ALVO uit Tessenderlo

De finalisten in de categorie van de groentespeciaalzaak waren:
- Fruithoeve uit Bredene
- 't Fijnproevertje uit Hofstade – Aalst
- Fruithuis uit Minderhout


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018