Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

TLN wil 50 tons vrachtwagens in Benelux

Het maximaal toegestane gewicht voor vrachtauto's bij grensoverschrijdend vervoer in de Benelux moet naar 50 ton, vindt TLN. De brancheorganisatie bespreekt deze wens volgende week met zijn Vlaamse, Waalse en Luxemburgse zusterorganisaties.

​De wens volgt op het besluit van Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) vorige week, dat zij nu graag in Vlaanderen ook een maximaal toegestaan gewicht van 50 ton willen zien in plaats van de huidige 44 ton. In Wallonië geldt sinds 1 mei ook een maximum van 50 ton. In Nederland is dat al jaren zo. In Luxemburg geldt nu nog wel een maximum van 44 ton.

Over grenzen in Benelux
TLN steunt de oproep van TLV en gaat graag nog een stap verder. TLN wil dat in de gehele Benelux hetzelfde maximum toegestane gewicht geldt en dat het ook mogelijk moet zijn om met een vrachtauto de grenzen van de afzonderlijke landen in de Benelux over te gaan.

Liefst in de gehele EU
In de Europese Unie geldt een maximum toegestaan gewicht van 40 ton; de Benelux heeft als uitzondering de mogelijkheid daarvan af te wijken. Het liefst ziet TLN dat in de gehele EU een maximum van 50 ton geldt en dat ook grensoverschrijdend vervoer met dat gewicht mogelijk moet zijn. Het is niet waarschijnlijk dat dit op korte termijn gebeurt: dit is een traject dat wat langer kan duren.

Bron: TLN

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018