Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe ISO 22000 norm voor management van voedselveiligheid

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedsel veilig is. Elke speler in de keten, fabrikant, transporteur of eindverkoper, is verantwoordelijk voor het afleveren van een veilig product. De nieuwe versie van de ISO 22000 norm voor management van voedselveiligheid levert hieraan een bijdrage. 

De vorige versie van ISO 22000 stamt uit 2005. De afgelopen tijd heeft ISO de norm op verschillende punten aangepast en verbeterd. Zo bleken de definities van verschillende termen in de vorige versie in de praktijk soms verschillend geïnterpreteerd te worden. ISO heeft een groot aantal praktische voorbeelden besproken. Op basis hiervan zijn de definities van termen in de nieuwe versie een stuk duidelijker gemaakt.

Een andere belangrijke wijziging in de nieuwe ISO 22000 is de introductie van de ISO High Level Structure (HLS). De HLS is een soort blauwdruk die ISO gebruikt voor tekstdelen en structuur van alle managementsysteemnormen. Hierdoor zijn de verschillende ISO-normen beter op elkaar afgestemd en is de integratie voor bedrijven die meerdere van dit soort normen gebruiken gemakkelijker.

Bron: NEN

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018