Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giel Hermans, Hermans Suikermais:

"Speciaalzaken zijn vaak nog onbekend met suikermais"

Tholen - Als exposant op het VEG. event merkte Giel Hermans tot zijn stomme verbazing dat suikermais bij veel groentenspeciaalzaken nog een onbekend item is. "Als ze de mais al kennen, dan is het de verpakte mais. Maar juist met een mais met blad hebben ze een prachtig barbecue-groente, waar ze een fantastisch verhaal over kunnen vertellen. Even twee uur in een emmertje water laten staan, en dan stoomt de mais klaar op de grill. Juist specialisten kunnen dat verhaal vertellen, die ruimte heeft de supermarkt in veel gevallen niet."



Daarnaast kunnen er in de top van importmais nog weleens rupsen voorkomen, waardoor de retailers zich liever niet inlaten met de importmais met blad. "Maar in het Hollandse seizoen, van medio juli tot medio september komen de rupsen niet voor en worden er volop acties gepland met losse mais gepland", vertelt Giel. "De hoge temperaturen van de afgelopen weken zijn gunstig geweest voor de afzet van suikermais. Alleen door het slechte weer in Spanje en het goede weer in Duitsland zie je nu wel even een aanvoerclash ontstaan. Ook het Nederlandse groeiseizoen is fantastisch verlopen en de oogst gaat tien dagen eerder van start."

De afzet van Hermans Suikermais richt zich in grote mate op de Nederlandse supermarkten. "Veel andere landen zijn zelfvoorzienend, al gaat onze suikermais via exporteurs naar alle delen van de wereld. In Nederland is de concurrentie van verse suikermais beperkt. Soms staan er wat gelukszoekers op, maar zij komen er vaak snel achter dat het zonder klant lastig is om hun mais af te zetten", vertelt Giel.



Daarnaast teelt hij suikermais in Afrika, Spanje en de Verenigde Staten. Zijn reizen leidde zelfs tot ontmoetingen met de Amerikaanse president. Tijdens VEG deelde de teler zijn belevenissen in de wereldwijde AGF-inkoop met praktische tips en trucs. "Zorg altijd voor een tweede paspoort. Verdiep je in de cultuurverschillen. En wees bewust van de terroristische dreiging. Ook in Amsterdam parkeer ik zo dicht mogelijk bij het vliegveld en ga ik zo snel mogelijk door de security heen."

Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel
Tel: 077 - 4629325
Fax 077 - 4629326
Mob: 06 - 54757764
www.mielies.nl