Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

forel, broccoli en paprika

Ierse doktoren beweren verloop Alzheimer te kunnen vertragen

Een team onderzoekers uit Waterford beweert een unieke combinatie van voedingsstoffen te hebben ontdekt die de progressie van de ziekte van Alzheimer kan vertragen. Na een onderzoeksperiode van 18 maanden, waarin de effecten van voedingsstoffen zoals forel, broccoli en paprika op patiënten met Alzheimer werden geëvalueerd, laat het team weten een 'statistisch significante' bevinding te hebben gedaan. 

Het onderzoek werd gedaan onder patiënten in een licht tot zwaar stadium van de ziekte en was bedoeld om de reactie op verschillende combinaties van voedingssupplementen te meten. Het eerste supplement bestond uit macula carotenoïden. Het tweede bestond uit dezelfde stoffen en een speciale visolie. Van deze voedingsstoffen is al bewezen dat zij het gezichtsvermogen verbeteren maar de hoge concentraties ervan in de hersenen van gezonde mensen suggereren dat ze ook een rol spelen in het geestelijk functioneren," legt professor John Nolan uit. Gedurende het onderzoek bleek dat de patiënten die het supplement met visolie toegediend kregen hun geestelijke vermogens en kwaliteit van leven langer behielden dan de patiënten die het andere supplement namen. 

Dr. Alan Howard van de Universiteit van Cambridge: "Dit is één van de belangrijkste medische ontdekkingen van de eeuw. De ziekte van Alzheimer is de grootste volksgezondheidscrisis waar we mee te maken hebben en farmaceutische bedrijven zijn er tot dusver nog niet in geslaagd een oplossing te vinden."

Volgens de website thejournal.ie vertelde Howard dat de beschikbaarheid van een veilig, betaalbaar en werkzaam supplement de levens van Alzheimerpatiënten totaal zal veranderen.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018