Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Halfjaarlijks rapport USDA

Daling citrusproductie EU-28 minder dan verwacht

Voor het marktjaar 2017-2018 wordt de citrusproductie in de EU op 11,095 miljoen ton geraamd. Dit is 2,4% boven de eerdere raming en betekent een afname van 6,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. De daling kan toegeschreven worden aan de lagere productie in de belangrijkste citrusteeltgebieden in de EU. 

Spanje houdt rekening met een daling van 10% ten opzichte van het voorgaande seizoen met een totale productie van 6,3 miljoen ton. Italië verwacht 3,6% minder citrus te oogsten wat zal resulteren in een uiteindelijke productie van 3 miljoen ton. 

De hoge temperaturen en droogte in 2017 en de natuurlijke cyclus van citrus zijn de voornaamste oorzaken van deze daling. Als gevolg hiervan zal de productie van sinaasappelsap in de EU in het jaar 2017-2018 naar verwachting kleiner zijn. China, het Midden-Oosten en Canada blijven strategische markten voor de Europese citrusexport. 

De neerwaartse trend van citrushandel tussen de Verenigde Staten en de EU-lidstaten houdt aan, behalve voor citroenen uit de EU. De schade die orkaan Irma in 2017 in Florida heeft veroorzaakt zal mogelijk gevolgen hebben voor de Europese import van sinaasappelsap uit de Verenigde Staten. 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018