Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Stabiele prijzen en voorraden voor Poolse appelteler

Het seizoen 2017 is voor veel Poolse appeltelers voorbij maar niet voor Basstion Fruit, dat anticipeerde op een tekort op de Europese markt en zorgde dat het over voldoende voorraden beschikte om kwaliteitsappelen te kunnen blijven leveren tot aan het begin van het nieuwe seizoen. "We zullen onze Golden, Red Pinova, Red Jonaprince, Jonagored en Idared zeker tot eind juli blijven verkopen. De huidige prijzen waren goed en groothandelaren betaalden in Nederland prijzen van €0,78 per kilo (Golden 65+) tot €1,20 per kilo (Royal Gala 75+). Onze prijzen kunnen nog steeds concurreren met die van het zuidelijk halfrond dus ik raad importeurs aan om ons fruit te kopen!," vertelt eigenaar Michał Biedrzycki.

Na alle problemen in Europa vorig jaar verwacht Michał dat het komende seizoen totaal anders zal worden. "Hoewel het altijd moeilijk te zeggen is wat er gaat gebeuren omdat we overgeleverd zijn aan de grillen van moeder natuur." Hij vertelt dat de appeloogst in Polen op vier miljoen ton wordt geraamd. Als het weer zo blijft dan zal de pluk van Royal Gala naar verwachting eind augustus/begin september beginnen. "We blijven ons richten op het leveren van de beste kwaliteit en onze belangrijkste rassen zijn Royal Gala en Golden. Dit zijn de rassen die het bekendst zijn in heel Europa en we hebben positieve reacties gehad op onze merkverpakking. We hebben ook een lijn appelen in polyzakken geïntroduceerd voor onze goedkopere rassen, zoals Idared," vervolgt Michał.

"De situatie van dit jaar: met lagere prijzen, een kleinere productie in China en de wereldwijde handelsoorlogen, zal mogelijk grotere kansen voor ons creëren bij onze overzeese klanten."

Voor meer informatie:
Michał Biedrzycki
Basstion Fruit Sp. z o.o.
Tel: +48 604419819
Email: m.biedrzycki@basstionfruit.pl
www.basstionfruit.pl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018