Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duurzame verpakkingsoplossingen van beukenhout

Het Oostenrijkse bedrijf VPZ Verpackungszentrum heeft een nieuwe verpakking voor groenten en fruit ontwikkeld. De herbruikbare Packnatur zakken van cellulose worden vervaardigd uit beukenhout met het FSC-keurmerk en zijn scheurvast en vochtbestendig. 

Het feit dat de zakken daarnaast ook nog ademend en vochtregulerend zijn, maakt dat groenten en fruit tot wel twee, drie dagen langer vers blijven. Het materiaal is zacht en biedt daarom bescherming aan kwetsbare fruitsoorten. De zakken zijn bovendien voorzien van een trekkoordstopper die eveneens van FSC-gecertificeerd beukenhout is gemaakt. 

"De zakken worden uitsluitend van beukenhout gemaakt dat overblijft na het uitdunnen van de lokale bossen en is voor een derde uit Oostenrijk afkomstig en voor twee derde uit Midden-Europa. Zowel de zakken als het trekkoord worden gemaakt van cellulose vezels. Lenzing, een fabrikant van milieuvriendelijke cellulosevezels, vervaardigt de Modalvezels in haar fabriek in Oostenrijk, die worden geproduceerd volgens de strengste milieueisen en een CO2-voetafdruk van nul hebben. De herbruikbare zakken zijn ideaal voor consumenten die plastic liever vermijden," legt Bettina Reichl van het bedrijf aan Packaging Europe uit.


Packnatur cellulose zakken zijn sinds november 2017 bij de vestigingen van de Zwitserse retailer Coop verkrijgbaar. 

VPZ heeft ook composteerbare AGF-netten op basis van duurzaam beukenhout ontwikkeld. VPZ heeft Packnatur biologische wijnglas-etiketten op de markt gebracht voor haar verpakkingsoplossingen. 

De zakken, netten en etiketten werden al met verschillende awards bekroond, waaronder de World Star Packaging Award 2018 in drie categorieën, de Food Packaging, Sustainability Award en de Presidential Award. VPZ-oprichter Helmut Meiniger ontving een Lifetime Achievement Award. Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018